Nogomet
Nogomet

Drama u Dortmundu: Engleska srušila Nizozemsku u 91. minuti i izborila finale Eura protiv Španjolske

Engleska je pobijedila Nizozemsku 2:1 u polufinalu Eura…

Engleska slavi pobjedu Foto: Afp

Galerija

Nakon Španjolske, plasman u finale Europskog prvensta u Njemačkoj, izborila je i reprezentacija Engleske koja je u polufinalnom ogledu u Dortmundu pobijedila Nizozemsku sa 2-1.

VIDEO Ljubitelji nogometa na nogama nakon kaznenog udarca za Englesku: Pogledajte za što je Nijemac pokazao na bijelu točku

Nizozemci su poveli u 7. minuti golom Xavija Simonsa, no u 18. minuti je Harry Kane izjednačio golom iz jedanaesterca. Pogodak odluke zabio je Ollie Watkins u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Engleska će u finalu, 14. srpnja u Berlinu igrati protiv Španjolske koja je u utorak u Munchenu pobijedila Francusku sa 2-1.

Nizozemska povela sjajnim golom

Sjajno je počela utakmica na Westfalenstadionu, "Oranje" je povelo već u sedmoj minuti sjajnim golom Simonsa. Napadač PSG-a, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u RB Leipzigu je osvojio loptu na 30-tak metara, sjurio se prema suparničkom golu, te sa 16-17 metara odlični pogodio za vodstvo.

Xavi Simons slavi pogodak sa suigračima (Foto: Afp)

"Gordi Albion" je izjednačio u 18. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Denzel Dumfries oborivši Kanea. Engleski kapetan je sam izveo najstrožu kaznu pogodivši za 1-1.

U 30. minuti Dumfries se umalo iskupio za pogrešku, no pogodio je vratnicu nakon ubačaja iz kornera. Dvije minute kasnije okvir gola je pogodio i Phil Foden.

Englezi zabili za pobjedu u 91. minuti 

U nastavku susret nije bilo previše prilika, a trenutak odluke dogodio se u prvoj minuti nadoknade kada je Watkins sjajno pogodio na dodavanje Colea Palmera.

Podsjetimo, u utorak je Španjolska identičnim rezultatom porazila Francusku.

"Tricolori" su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no "Furija" je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala (21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.

Harry Kane (Foto: Afp)

Španjolskoj će to biti peto finale, do sada je slavila tri puta (1964, 2008, 2012), dok je 1984. izgubila od Francuske.

Englezi su drugi put uzastopce izborili finale EURO-a. Na posljednjem su u finalu u Londonu izgubili od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca sa 2-3.

Susret je završio 1-1. Luke Shaw je doveo "Gordi Albion" u vodstvo u 2. minuti, a izjednačio je Leonardo Bonucci u 67. minuti.

Finale je u nedjelju, 14. srpnja u Berlinu.