Nogomet
Nogomet

Ugledni španjolski list slavi Modrića: "I dalje prkosi zakonima i zatvara usta kritičarima. On je Petar Pan"

Luka Modrić se upisao u povijest kao najstariji igrač koji je zaigrao za Real Madrid.

Luka Modrić (Foto:Afp)

Luka Modrić je i službeno postao najstariji igrač Real Madrida! U susretu desetog kola La Lige protiv Celte Vigo dobio je priliku s klupe s 39 godina i 41 danom!

Tako je oborio rekord Ferenca Puškaša koji je 1966. godine zaigrao u Kup susretu protiv Betisa s 39 godina i 36 dana, a da stvar bude bolja Modrić je samo tri minute nakon ulaska u igru asistirao za pogodak i važnu pobjedu na teškom gostovanju!

Naravno, nakon utakmice krenule su stizati poruke podrške sa svih strana svijeta, a posebno se iskazao španjolski novinar Antonio Romero koji piše za ugledni AS! On je posvetio cijeli članak hrvatskom kapetanu te ga, između ostalog, usporedio i sa Petrom Panom:

"Hrvat je definitivno Petar Pan. S gotovo 40 godina i dalje prkosi zakonima koji vladaju u modernom nogometu i zatvara usta kritičarima koji ga već nekoliko godina žele umiroviti.

Usred vrtloga kalendara i međunarodnih utakmica, Modrić nastavlja biti kapetan svoje momčadi kada drugi popuštaju, još uvijek ima snage vratiti se svjež i vratiti red u momčad kojoj nedostaje nogometa i kvalitete u veznom redu", poručio je španjolski novinar.

Romero dodaje kako se kod Modrića baš ništa ne događa slučajno, da se njegova dugovječnost na elitnom nogometnom nivou može samo pripisati radnoj etici i ljubavi prema nogometu, ali i činjenici da se "gotovo dva desetljeća brine o sebi kao redovnik".

Naravno, svi su svjesni da Modrić ne može odigrati svaku minutu svake utakmice u tako zahtjevnoj i iscrpljujućoj sezoni, ali sve je jasnije da je on i dalje najpouzdanije rješenje kada stvari ne idu u najboljem smjeru, zaključio je novinar AS-a.

VIDEO Luka Modrić je neuništiv! Ušao u igru, postao najstariji igrač Reala, a onda izveo ovo

Tramezzani o okršaju s Bjelicom: "To ne dopuštam! Suđenje? Reći ću samo da..."

Ngannou u suzama nakon meča, pobjedu posvetio preminulom sinu: "Teško je, čovječe"