Nogomet
Nogomet

U Dinamu moraju upaliti zvona za uzbunu: Bjelica počeo tražiti alibije, a Hajduk izgleda opasno

Trener Dinama Nenad Bjelica nakon poraza od Osijeka požalo se između redova na uzak kadar, a kada je sjedao na klupu Modrih kazao je nešto posve suprotno…

Dinamo (Foto:Damir Krajač/Cropix)

To je nogomet. Nakon velike pobjede protiv Salzburga u Ligi prvaka, Dinamo je drmnuo o zemlju protiv Osijeka u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a. Posljednji put Osijek je pobijedio Dinamo u Zagrebu s dva razlike u travnju 1989. Bilo je 3:1, a dva gola postigao je Davor Šuker. Eto, kakav se kuriozitet večeras dogodio u Maksimiru.

Modri nikako da smire oscilacije, divljaju iz tjedan u tjedan već tko zna koliko dugo. Još iz Bišćanove i Jakirovićeve ere. Da je Baturina zabio onu mrtvu šansu kod 1:0 za Dinamo, vjerojatno bi Modri na kraju slavili. No nije, a kada promašiš zicer, obično stiže kazna. Međutim, Osijek je postigao četiri gola, od toga dva prelijepa, a ne jedan, tako da nema govora o slučajnosti.

Fizičko i psihološko pražnjenje poslije Lige prvaka

Dinamo jest promašio dvije-tri dobre šanse, no drugo poluvrijeme odigrao je ispod razine. Intenzitet je dramatično pao nakon trećeg gola gostiju, Osijek se prelako branio, a usput i opasno prijetio. Bjelica se ljuti na igru obrani. Spominje cijelu momčad, ne samo zadnju liniju.

"Napadamo zajedno i branimo se zajedno. To smo shvatili u Ligi prvaka, ali trebamo i u prvenstvu. Nema jednog krivca, a ni jednog zaslužnog", istakao je, među ostalim, na press-konferenciji.

Ako bismo tražili krivca, mogli bismo ga prije naći u mladom Baturini nego u Bernaueru ili Nevistiću Zapucao je mrtvu šansu kod 1:0 jer je htio efektno zabiti, a kobno je pogriješio i prije trećeg gola Osijeka. Događa se i najboljima.

Fizičko i još više psihološko pražnjenje nakon nastupa u Ligi prvaka ostavlja traga. Bjelica se između redaka požalio na kadar, odnosno duljinu klupe. Poslušajte što je rekao i to ćete lako zaključiti. Kazao je izrijekom da ne može rotirati kao u prvom mandatu.

Cinici će reći da je počeo tražiti alibije. Činjenica jest da je malo u kontradikciji jer je kod preuzimanja klupe Modrih gotovo oduševljeno zborio o kadru i zaključio da je bolji nego u prvom mandatu. Obje teze izrekao je praktički u razmaku u nekoliko tjedana, a ne mogu obje biti istinite.

U Maksimiru polako mogu paliti zvona za uzbunu

Kako god, u Maksimiru se već polako mogu paliti zvona na uzbunu. Hajduk je na +7 nakon 11. kola, a to više nije tako mala prednost, pogotovo jer Splićani ne izgledaju tako loše kako je to možda izgledalo na početku sezone.

Dapače, kako protječe vrijeme tako Hajduk izgleda sve bolje i ozbiljnije. Gennaro Gattuso utegao je Bijele i ako ništa drugo, imaju puno bolji gard i općenito disciplinu, i na travnjaku i izvan njega. Gattuso drži uzde, nema izlijetanja, nema euforije, ide korak po korak. Hajduk polako, ali sigurno popravlja i igru, tako da izgleda kako je spreman potući s Dinamom za naslov prvaka.

Dinamo očekuju novi nastupi u Ligi prvaka, a kadar se do zime ne može nadopuniti, stoga je jasno da je situacija za Modre vrlo opasna. U Maksimiru bi toga trebali biti svjesni. Ako nisu bili dosad, sada sigurno jesu.

Dosta toga govori da nas čeka puno zanimljivija utrka za prvaka nego što su mnogi mogli predvidjeti. Sjeća li se netko još prognoza da će do zime biti sve gotovo… Još jedan dokaz kako se u nogometu sve brzo mijenja. Nije li to Dinamo najbolje pokazao u Ligi prvaka, a Hajduk u SHNL-u!? Sve je moguće i kada mislite da je nemoguće.

Bjelica bijesan poslije šamarčine na Maksimiru: "To je užas! Sjetite se Dinama u mom prvom mandatu"

FOTO Boysi u desetoj minuti derbija s Osijekom podigli koreografiju s četiri slova: Evo što ona znači

Osijek šokirao Dinamo na Maksimiru: Dva prelijepa gola gostiju i zaslužena pobjeda

Više o