Nogomet
Nogomet

Turski mediji: Fenerbahče je u pregovorima za transfer Edina Džeke, ali ne s Hajdukom

Edin Džeko napustiti će Fenerbahče ovoga ljeta, prenose turski mediji.

Edin Džeko (Foto:Profimedia)

Edin Džeko kao igrač Hajduka je ideja koja je potekla od samog Džeke koji je izjavio da bi volio odigrati jednu sezonu na Poljudu.

Priča se pojačala kada se u Hajduk vratio Nikola Kalinić na poziciji sportskog direktora, a u zadnjih deset dana konkretni izvori tvrdili su da se radi na tome.

Danas, turski portal Fotospor je potvrdio kako postoji želja od strane Edina Džeke za transfer na Poljud. Međutim, Fenerbahče ima druge planove:

Tvrde kako je turski klub u pregovorima sa Besiktasom oko zamjene bosanskog napadača sa Vincentom Aboubakarom.

Takav pothvat dvaju klubova morao bi biti odobren od strane oba napadača uključenih u zamjenu. To bi značilo da, ako je istina da Džeko zbilja želi biti igrač Hajduka iduće sezone, on može odbiti prijelaz u Besiktas.

Što ako odbije prijelaz u Besiktas radi Hajduka?

Poznato je da Džeko želi otići iz Fenerbahčea radi dolaska legendarnog Jose Mourinha s kojim se nimalo ne slaže.

U slučaju da bosanski napadač odbije transfer u Besiktas, Fener mu može reći da je to jedina opcija koja njima odgovara jer žele Aboubakara. Očito je da se radi o istom profilu igrača koji im je u nekom kapacitetu poželjan za iduću sezonu.

U toj situaciji Džeko bi morao odabrati želi li igrati pod Mourinhom ili prijeći u Besiktas, a s obzirom na javnost priče oko neslaganja s portugalcem, moguće je da 38-godišnjak završi u Besiktasu.

Ako se to dogodi, vjerovatno je da će potpisati jednogodišnji ugovor sa Besiktasom te kao slobodni igrač na ljeto 2025. odabrati gdje želi karijeru privesti kraju.

Velike promjene u sastavu Italije: Je li ovo početna jedanaestorka za Hrvatsku?

Susjedi bjesne zbog posljednje odluke UEFA-e: Srpski tabloid zgrozio naslovom

Albanija protiv Španjolske – koja je zemlja dala većeg kauboja? Doznajemo večeras u Euroizazovu