Nogomet
Nogomet

Pomaže li Klopp Salzburgu uoči Dinama? Jednog igrača posebno je izdvojio

Dinamo će u 3. kolu gostovati u Salzburgu, a utakmicu su iz perspektive domaćina najavili njihov trener Pepijn Lijnders i branič Samson Baidoo.

Trener Pepijn Lijnders i branič Samson Baidoo najavili su utakmicu Salzburga Dinama u 3. kolu Lige prvaka.

"Želimo osvojiti bodove! To je naš glavni cilj. Očekujem borbu za svaku loptu. Navijači moraju osjetiti da smo gladni, moraju osjetiti našu strast. Nadam se da ćemo početi utakmicu s visokim intenzitetom. Lijepo je igrati pred domaćim navijačima i osjetiti njihovu podršku", kazao je trener Salzburga.

Samson Baidoo je dodao:

"Trener je rekao najvažnije: želimo osvojiti bodove i igrati kao momčad. Moramo biti kompaktni, svi želimo napadati, moramo biti hrabri. Nadam se da će to biti dobra utakmica za nas."

Nije Dinamo samo Baturina i Petković

Kazali ste da imate mladu momčadi i da ste u procesu učenja. Što ste naučili iz prve dvije utakmice?

"Mislim da smo puno bolje igrali protiv Bresta nego protiv Sparte. Upravo sam pročitao podatak da dvije godine nismo pobijedili na domaćem travnjaku. Naučili smo da moramo biti na lopti, moramo pametno igrati. Obje utakmice igrali smo sat vremena jako dobro, ali nismo to kapitalizirali golovima. To moramo popraviti", kazao je trener Salzburga.

Baidoo ističe:

"Učimo iz svake utakmice. Mislim da smo protiv Bresta imali dobre faze, ali nismo postigli gol. Moramo pokazati želju, da to vide navijači."

I Dinamo i Salzburg imaju poteškoća na početku sezone. Što mislite o Petkoviću i Baturini?

"To je relativno. Ulazak u sezonu je bio dobar, a onda su nastali problemi. To su jako dobri igrači. Vidim da je Petković ušao protiv Istre. Vjerojatno će ipak igrati. Baturina je veliki talent, igrač koji puno obećava. Nisu samo njih dvojica, Dinamo ima dosta kvalitete. Promijenili su trenera. S time dolazi nova organizacija i stil igre. Vidio sam da su se branili s pet igrača protiv Monaca. Protiv Istre su igrali drukčije. Ne znamo kako će igrati protiv nas, ali ja od svoje momčadi očekujem da ih napadnemo."

Puno je Hrvata igralo u Salzburgu. Neki su ostavili dubok trag. Roko Šimić i Luka Sučić bili su ovdje donedavno.

"Da, bilo je velikih talenata, imamo ih sada. To je Oliver Lukić, vidjeli smo ga već u našoj prvoj momčadi. Nadam se da će biti dobar u budućnosti."

Bjelica dobro poznaje austrijski nogomet.

"To je njegova prednost. Ima puno iskustvo. Znam da neće biti na klupi jer je dobio crveni karton. Dinamo je prvak Hrvatske i to nešto govori."

Baturina ili Petković? Najradije bih Luku

Baturina ili Petković. Koga biste radije uzeli?

"Sviđa mi se pitanje, ali ne želim odgovoriti. Ako bih morao birati, izabrao bih Luku, ha-ha-ha… To je Liga prvaka, tu su najbolji igrači."

Baturina je briljirao u dresu hrvatske reprezentacije.

"Baturinu moramo zaustaviti kao momčad. On je doista velik talent. Zna se da ja volim mlade igrače."

Suradnja s Jürgenom Kloppom.

"Svi znaju moju relaciju s Jürgenom. Ona je vrlo jaka. Doživjeli smo sjajne trenutke s Liverpoolom. Ulazili smo u teške situacije zajedno, gdje su visoke emocije. Uvijek smo bili bliski, on za mene, ja za njega kao pomoćnik. Mislim da imamo dosta lijepih sjećanja. Puno je utjecao na mene, ponosan sam što sam radio s njim."

Salzburg dvije godine nije pobijedio u Ligi prvaka na svojem stadionu. Koliko vam je bitna podrška navijača?

"Momčad mora upaliti vatru među navijačima. Potrebna su dva-tri momenta. Može biti neki kontranapad koji će podignuti ljude sa stolica. Kada vide da se borite, navijači će pomoći. Kada tribine osjete našu strast, doći će i igra. Želim da navijači osjećaju našu emociju i da dolaze na stadion s radošću. Bit će sigurno teških situacija. Ako stadion bude iza nas, mislim da ćemo biti dobri", kazao je trener Salzburga.

Baidoo: Osjećamo pritisak

Baidoo je zaključio:

"Sutra neće biti lako, oni će izaći sa svime što imaju. Moramo udaljiti njihove igrače od gola, osvajati druge lopte, ne smijemo im dati prostora, moramo ih staviti pod pritisak. To je naš cilj."

Što vam daje nadu da ćete konačno postići gol protiv Dinama?

"Ako želite pobijediti, morate koristiti šanse. To je jednostavna taktika. U nekim utakmicama to smo znali raditi. Primjerice, protiv Twentea samo zabijali iz gotovo svake šanse", kazao je trener Salzburga.

Baidoo kaže da su dobro proanalizirali momčad Dinama.

"Vidjeli smo sažetke Dinamove utakmice s Monacom. Obrana je iskusna i kompaktna, ali napad je bolji dio momčadi. Imaju kvalitetu, moramo ih zaustaviti."

Bjelica je rekao da je Salzburg favorit. Ne samo zbog uloženih sredstava nego i zbog iskustva. Salzburg je posljednjih godina više igrao u elitnom natjecanju.

"Ako on to vidi tako, onda je to tako. Ali bitno je da mi sutra budemo pravi i da pobijedimo."

Osjećate li pritisak?

"Naravno da osjećamo pritisak. To je uvijek tako. Ali želimo bodove, moramo biti kompaktni u fazi obrane i koristiti šanse", zaključio je Samson Baidoo.

Ovo je roster Dinama za utakmicu u Salzburgu: Nenad Bjelica poveo na put 24 igrača

SALZBURG - DINAMO: Evo kad počinje prijenos i gdje gledati utakmicu

Direktor Crvene zvezde uvrijedio Dinamo? Ne smatra ga velikim klubom