Nogomet
Nogomet

BiH zvijezda nije htjela igrati protiv Rusije, a sad potpisuje za klub iz Moskve

Miralem Pjanić je stigao u Moskvu na potpis ugovora s CSKA.

Miralem Pjanić u dresu Barcelone (Foto:Afp)

Miralem Pjanić se vraća u europski nogomet, no sve je iznenadio odabirom novog kluba!

Jedan od najboljih BiH nogometaša je stigao u Rusiju kako bi završio pregovore te potpisao ugovor s CSKA Moskvom, otkriva poznati insajder za transfere Fabrizio Romano.

U momčad ruskog velikana stiže kao slobodan igrač, jer mu je ljetos istekla ugovorna obveza sa Sharjahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Žestoko se protivio igranju protiv Rusije

Osim što se nakon dvije godine vratio u europski nogomet, Pjanić je sve iznenadio odlaskom u rusku ligu jer se prije samo dvije godine žestoko pobunio protiv igranja prijateljske utakmice između BiH i Rusije:

"Rekao sam da nema nikakvog smisla igrati s njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA isključila. Zašto baš mi? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će s njima igrati prijateljsku utakmicu?

Ta utakmica nema nikakvu pozitivnu stranu, ni za nas, a i u svijetu bi to jako negativno odjeknulo. Osobno nemam ništa protiv ruskih nogometaša, ali ako su doslovno svi odlučili da neće igrati s Rusijom, i mi moramo biti solidarni i odbiti. Jednostavno ne mogu igrati tu utakmicu", objasnio je BiH nogometaš prije dvije godine.

Vraća se u europski nogomet

Što se u međuvremenu dogodilo da je promijenio stav, teško je reći, no možda će uskoro objasniti svoju odluku.

34-godišnji nogometaš u karijeri je igrao za Metz, Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš, a donedavno je nosio dres Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je skupio 115 nastupa i 17 golova za BiH, a od reprezentativnog dresa se oprostio u proljeću ove godine te poželio sreću novom izborniku Sergeju Barbarezu u Ligi nacija, te kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dinamo se mučio protiv četvrtoligaša u Supersport Hrvatskom kupu, Ademi tek u 86. otklonio neizvjesnost

Modri izabrali novog trenera: Bjelica na pragu Dinama

FOTO Hrvatica stigla u Afriku, pa se iznenadila: "Što sam prvo vidjela? Luku Modrića"