Nogomet
Nogomet

Ivan Rakitić posrednik u Sevillinom "poslu stoljeća"

Sevilla je zainteresirana za Luisa Suareza, a Ivan Rakitić trebao bi ga nagovoriti na ostanak u Španjolskoj umjesto bijega preko Bare...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Španjolski prvoligaš Sevilla igra odličnu sezonu, ali unatoč odličnoj poziciji na tablici, Real im polako odmiče na prvom mjestu, a Xavijeva Barcelona puše za vratom. Zbog toga već razmišljaju o sljedećoj sezoni, a nudi im se Luis Suarez u čijem potpisu bi ključnu ulogu trebao odigrati Ivan Rakitić.

Bivši suigrač hrvatskog internacionalca iz Barcelone trenutačno je igrač Atletico Madrida, međutim spominje se kao moguće pojačanje seviljskog kluba, a tamošnji mediji nazivaju ga "potpisom stoljeća“.

Rakitić u problemima za rođendan: Hrvatski veznjak nije mogao nastaviti

Urugvajski napadač više ne uživa kod Diega Simeonea i želio bi promijeniti klub, a u slučaju da se odluči za ostanak u La Ligi, Monchi, Lopetegui i društvo bi ga rado doveli u Andaluziju.

Rakitić je bio pogodak, žele isto sa Suarezom

Rakitićev povratak iz Barcelone pokazao se kao pun pogodak pa zato Monchi ne oklijeva priznati kako je Suarez u njegovim planovima, novi veteran neće biti opterećenje u momčadi s obzirom na to da se Luuk de Jong neće vraćati i sportski direktor Seville nada se još jednom jeftinom pojačanju.

Sevilla s Rakitićem neočekivano kiksala, Real Madrid može pobjeći na veliku prednost

Suarez neće koštati ništa u odšteti jer mu istječe ugovor na kraju tekuće sezone i po svemu sudeći neće ga produljiti s aktualnim klubom. Nude mu se opcije i u MLS-u, ali on smatra kako i s 35 može igrati na razini potrebnoj u jednoj od top pet europskih liga.

Monchi i Lopetegui u Sevilli grade projekt koji ima glavu i rep, što dokazuju rezultati u domaćoj ligi i u uglavnom u Europi, a Rakitić bi trebao biti „iber“ koji će zavesti Suareza i natjerati da potpiše ugovor. Od siječnja Suarez je slobodan za pregovore pa bi uskoro trebao dobiti Ivanov telefonski poziv, ako već nije…

Tablica LaLige

Standings provided by SofaScore LiveScore