Nogomet
Nogomet

Strani mediji tvrde - sve je dogovoreno! Barcelona osigurala Xaviju drugo igračko pojačanje

Zasad ga još ne mogu registrirati, ali dio problema riješio je Aguero, dio će riješiti Demir i ostatak prodaje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Barcelona i Manchester City su vrlo blizu dogovora oko Ferrana Torresa za 55.000.000 eura, a iznos bi mogao narasti za još 10.000.000 kroz dodatne bonuse. City je originalno tražio 75.000.000 za njega, ali poslije nekoliko serija pregovora, odlučili su spustiti svoj zahtjev.

Iako je Pep Guardiola spustio cijenu svom bivšem klubu, činjenica da će Barca ovoliko isplatiti unatoč ogromnoj i vrlo javnoj financijskoj krizi podigla je mnogo obrva uz pitanje "otkud im pare?“ Model isplate zasad još nije poznat, ali nagađa se kako će ovaj iznos otplaćivati na rate neko vrijeme.

Barcelona pripremila razočaravajuću svotu za transfer Danija Olma, prelazi li na spektakularan plan B?

Barca ga zasad još ne može registrirati zbog "salary capa“ koji ima La Liga i kako bi to obavila morat će najprije iskrcati pojedine igrače ili neke odjaviti. Iz istog razloga ljetos nisu obnovili ugovor Lionela Messija.

Između ostalog, zato su se riješili i Griezmanna, a dio prostora za Torresovu plaću oslobodilo im je umirovljenje Sergija Aguera, odnosno još malo će ga isprazniti i odlazak Yusufa Demira, no očekuju se još neke igračke prodaje.

Poslije Danija Alvesa, Torres će biti drugo Xavijevo igračko pojačanje okako je sjeo na klupu, prvo na kritičnoj poziciji u napadu…

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.