Nogomet
Nogomet

Talijani pred ''vratima raja'', samo koračić dijeli Serie A od nevjerojatnog podviga

Talijani bi mogli imati čak devet klubova u europskim natjecanjima.

Mario Pašalić (Foto:Afp)

Nogometaši Atalante sinoć su nadigrali goropadni Bayer Leverksuen i osvojili Europsku ligu s tri pogotka Ademole Lookmana.

Rekli bi, Gasperinijeva doktorska disertacija, kirurški precizno je secirao igru Leverkusena i nije dozvolio momčadi Xabija Alonsa da nametne svoj tempo i svoju igru. Prekaljeni Talijan je visokim pritiskom na posljednju liniju Leverkusena natjerao Apotekare na nebrojene pogreške, a mladi Nigerijac ih je kaznio.

Usiku neće oduzeti pojas, Hrgović će ipak pričekati: ''Tražimo od IBF-a iznimku''

Atalanta je tako osvojila svoj prvi trofej nakon 1963. godine i prekinula savršen niz Leverkusena. Osim što su podignuli trofej pobjednika Europske lige, osigurali su nastup u Ligi prvaka dogodine i bogat nagradni fond, a Talijanima se otvara nezapamćena prilika.

Gotovo ''pola'' Serie A bi moglo zaigrati u europskim natjecanjima, samo nekoliko stvari se treba poklopiti, a ona najvažnija je da Fiorentina osvoji Konferencijsku ligu.

Atalanta mora završiti peta u prvenstvu, Fiorentina osvojiti Konferencijsku ligu i završiti osma ili nižeplasirana u Serie A. Takav rasplet bi značio da će ove momčadi predstavljati Italiju u Europi:

  • Putnici u Ligu prvaka: Inter, AC Milan, Bologna, Juventus, Atalanta, AS Roma
  • Putnici u Europsku ligu: Lazio, Fiorentina
  • Putnici u Konferencijsku ligu: Torino (Napoli)

Više o