Nogomet
Nogomet

Tajne luksuzne jahte Cristiana Ronalda: Evo koliko stoji kupnja i održavanje

Cristiano Ronaldo ima u posjedu jahtu koja je dostupna samo malobrojnima…

Cristiano Ronaldo (Foto:Afp)

Cristiano Ronaldo s 39 godina i 906 golova u karijeri nastavlja nizati uspjehe na terenu i izvan njega, a posljednjih je godina na svoj popis izuzetnih hirova dodao i dvije veličanstvene jahte talijanskog brenda Azimut, dragulje dostupne samo nekolicini privilegiranih.

Azimut je jedan od dragulja luksuzne nautike. Talijanski brend dio je Azimut - Benetti Groupe, koja je najveći privatni brodograditelj na svijetu. Pod vodstvom obitelji Vitelli, Azimut je uspio, tijekom više od 50 godina, postati sinonim za inovacije i ekskluzivnost u proizvodnji jahti.

Bivši Dinamov trener: "Ne dam na Zdravka Mamića, iako je na neki način uništavao moju karijeru"

Sada je talijanska tvrtka usmjerila pogled na Španjolsku, strateški se šireći kako bi zadovoljila ekskluzivnu publiku. Otvaranje dvaju poslovnih prostora, jednog u Puerto Portals u Palma de Mallorci i drugog u Madridu, označava prekretnicu u prodoru Talijana na španjolsko tržište.

Cilj talijanske tvrtke je ponuditi personaliziranu uslugu vlasnicima i budućim kupcima serije Grande, Azimutove linije modela duljine od 26 do 44 metra. Svaki poslovni prostor ima specifičnu funkciju: u Madridu je cilj doprijeti do kupaca iz Latinske Amerike koji žive u ekskluzivnoj četvrti Salamanca, gdje se i nalazi sjedište.

Dug i ekskluzivan proces kupnje

Kupnja luksuzne jahte, poput onih u vlasništvu Cristiana Ronalda i Georgine Rodriguez, proces je koji zahtijeva pažljivo planiranje. Prilikom kupnje jahte najvažnije je odrediti za koju će je svrhu koristiti: hoće li biti za rekreaciju ili za život, budući da to određuje mnoge njezine karakteristike. Klijent će moći birati od dizajna do rasporeda, uz mogućnost ugradnje svega i svačega, od teretane do velikog bazena.

GRAFIKA Pogled u budućnost: Ovako bi Hrvatska mogla izgledati na Svjetskom prvenstvu 2030. godine

Izgradnja jahte je dug proces koji može trajati između 4 i 5 godina. To znači da je uobičajeno da neki vlasnici, kao što je slučaj s megajahtama, imaju jahtu predviđenu za isporuku 2026., dok već planiraju izgraditi novu za 2030. Tijekom ovog procesa klijent može doći u Viareggio, gradu u Toskani, gdje se nalazi brodogradilište Azimut, te nadgledaju izgradnju njihovog plovila. Kupnja jahte dugoročna je obveza koja od budućih vlasnika zahtijeva viziju i strpljenje.

Ekskluzivna privilegija

Kupnja luksuzne jahte privilegija je rezervirana za usku elitu. Cijena jahte ovog tipa premašuje 4 milijuna eura, a osim toga, zahtijeva godišnje održavanje koje može biti oko 20% vrijednosti broda. To znači da bi jahta od 4 milijuna eura stvorila troškove održavanja od 800.000 eura godišnje, što je visoka brojka čak i za mnoge elitne nogometaše.

Međutim, neki su sportaši pronašli način da smanje troškove. Zajednička kupnja jahti s prijateljima praksa je koja postaje sve popularnija među sportašima, koji odlučuju podijeliti troškove i odgovornosti te tako uživati u luksuzu bez preuzimanja cjelokupnog financijskog tereta.

Mladi par o kojem bruji Europa: Veza na daljinu atraktivne glumice i zvijezde PSG-a

Još jedan fenomen u procvatu je 'čarter jahti', koji vlasnicima jahti omogućuje da iznajmljuju svoje brodove kada ih ne koriste. Sportaši, zbog zauzetosti, često imaju malo vremena za uživanje na svojim jahtama. Iznajmljujući ih do kraja godine, ne samo da uspijevaju pokriti visoke troškove održavanja, već mogu i ostvariti profit.

Privatnost i luksuz

Jedna od velikih atrakcija zbog kojih se slavne osobe kao što su Cristiano Ronaldo ili Georgina Rodriguez odlučuju za jahtu je privatnost koju nude. Jahte su dizajnirane tako da se vlasnici niti u jednom trenutku ne viđaju s posadom ako to žele, što osigurava diskretno i ugodno iskustvo.

Poznati sportaš postao mafijaški šef: Ubijao i prodavao tone kokaina

Osim toga, mnogi vlasnici luksuznih jahti drže istu posadu tijekom godina, što povećava sigurnost i privatnost i njihovim bjegovima od užurbanog života. Unutar posade, sportašima se pružaju medicinske usluge, poput fizioterapeuta, što im omogućuje da ostanu u formi i brinu o svojim fizičkim potrebama tijekom odmora.

Jahte također nude bijeg od stalnog javnog života s kojim se suočavaju ličnosti poput nogometaša. Tijekom odmora na moru mogu se opustiti daleko od svjetala reflektora i kamera, uživajući u miru i anonimnosti koje more pruža, a da pritom ne odustaju od odmora na plaži.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Cristiano Ronaldo, sa compagne Georgina Rodriguez et leur petite famille en vacances sur un yacht. 🛥🌅 pic.twitter.com/Rd6L6qN8D7 

— GOSSIP ROOM (@GossipRoomOff) July 28, 2020 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.