Nogomet
Nogomet

Sudačka komisija se oglasila: Osijek na Poljudu nije oštećen, a evo što kažu o mogućem crvenom za igrača Dinama

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz 5. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Juan Cordoba (Foto:Luka Stanzl/Cropix)

Objavljena je analiza suđenja na utakmicama petog kola SuperSport HNL-a. Po uobičajenoj proceduri, Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, kojoj je od ove sezone na čelu Bertrand Layec, na službenoj stranici HNS-a objavila je svoje viđenje spornih situacija.

Po mišljenju Sudačke komisije, sve odluke sudaca bile su dobre. S pravom je poništen pogodak Slaven Belupa protiv Istre 1961, ispravno je postupio Mario Zebec koji je na utakmici Hajduk - Osijek priznao pogodak Splićana i potom uz intervenciju VAR sobe poništio drugi njihov zgoditak, a sudački šefovi slažu se i s dosuđenim penalom za Varaždin kod Lokomotive.

Jedina situacija u kojoj su suci ostavili prostora za drugačiju odluku bio je žestoki prekršaj Juana Cordobe na Komnena Andrića u 90. minuti utakmice Rijeka - Dinamo. Evo kako su to prokomentirali:

"Iako bi izazov, koji je napravio igrač Dinama s brojem 19, mogao ugroziti sigurnost njegovog protivnika, moramo analizirati neka razmatranja kako bismo ga kaznili na odgovarajući način. Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton. U ovakvom izazovu bio bi podržan i crveni karton. Po našim kriterijima ovo se može svrstati u “sivu zonu”.

Prema smjernicama za sezonu 2024./2025., Sudačka komisija uvijek očekuje snažno upravljanje i kažnjavanje svih vrsta prigovora i nesportskog ponašanja: trčanje prema sucu, pokazivanje neslaganja gestama i napucavanje lopte nakon odluke suca mora se strogo kazniti najmanje žutim kartonom.

Sudačka komisija u potpunosti podržava odluku suca o žutim kartonima zbog prigovaranja i nesportskog ponašanja od strane domaćeg trenera te igrača Rijeke s brojem 6."

Cjelokupnu analizu Sudačke komisije uz priložena videa pogledajte OVDJE.

Pobijedio tešku bolest, a sada se vraća u hrvatski nogomet: Cijenjeni stručnjak preuzeo fenjeraša HNL-a

Određeni datum i satnica najvećeg hrvatskog derbija: Evo kad igraju Dinamo - Hajduk

FOTO Vatreni izmamili osmijehe najmlađima, reprezentativci se okupili u Zagrebu