Nogomet
Nogomet

Stigla pravomoćna presuda: Zdravku Mamiću potvrđena kazna zatvora! Zoranu malo smanjena

Mamići će morati na odsluženje zatvorske kazne.

Vrhovni sud Republike Hrvatske objavio je pravomoćnu presudu u slučaju braće Mamić, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

Zdravku Mamiću potvrđena je kazna od šest godina i šest mjeseci. Zoranu Mamiću, koji se kao trener Dinama sprema za utakmicu s Tottenhamom u četvrtak, kazna je smanjena za tri mjeseca i sada iznosi četiri godine i osam mjeseci.

Damir Vrbanović dobio je tri godine, a Pernar tri godine i dva mjeseca.

Dinamo oštećen za 80 milijuna kuna

Presudu detaljno možete pročitati na službenim stranicama Suda. Dinamo je, prema presudi, oštećen za 80 milijuna kuna.

Novo suđenje koje Zdravka Mamića i još šest osumnjičenika tereti za izvlačenje 144 milijuna kuna počelo je 3. ožujka nakon nekoliko neuspješnih pokušaja iz raznih razloga, poput išijasa Marija Mamića.

Ljutiti Mourinho opleo po sucima i najavio gostovanje u Zagrebu: Velika zvijezda Tottenhama propušta Maksimir

Prenosimo dio sudskog priopćenja.

"Drugi optuženik za sebe je pribavio 52.037.4335,73 kune"

"Drugi optuženik, izvršni dopredsjednik i član uprave nogometnog kluba, te četvrti optuženik, glavni direktor i član uprave, u dogovoru s trećim optuženikom neistinito su prikazali da jednom igraču pripada polovica naknade koju je klub dobio za njegov transfer. Naložili su plaćanje novčanog iznosa s računa kluba na račun igrača. Igrač je taj novac proslijedio trećem optuženiku, koji je pak s tim novcem vratio pozajmice koje mu je davao klub. Time su oštetili nogometni klub za 35.840.396,14 kuna, a trećem optuženiku pribavili korist od 25.894.262,83 kune.

Četvrti događaj odnosi se na osudu drugog optuženika, izvršnog dopredsjednik i člana uprave nogometnog kluba, zbog nebrige o imovinskim interesima tog kluba. Znao je u trenutku kada je jedan igrač 2008. odlazio iz kluba da nije postojao nikakav ugovor na temelju kojega bi pola od ostvarenog iznosa transfera trebalo pripasti igraču, a pola klubu. Naknadno je neistinito sačinio aneks o podjeli iznosa transfera između kluba i igrača na jednake dijelove, koji je antedatirao. Time je stvorio prividnu osnovu za podjelu novca. Novac je isplaćivan s računa kluba na račun igrača koji je potom predavao novac drugom optuženiku i prema njegovim uputama članovima njegove obitelji. Time je drugi optuženik za sebe pribavio 52.037.4335,73 kune, a oštetio nogometni klub za 80.030.927,25 kuna."

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.