Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pripreme za Dinamo

Ljutiti Mourinho opleo po sucima i najavio gostovanje u Zagrebu: Velika zvijezda Tottenhama propušta Maksimir

Jose Mourinho najavio je gostovanje Tottenhama u Zagrebu protiv Dinama u Europskoj ligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenhamov pobjednički niz od pet utakmica prekinut je u gradskom derbiju s Arsenalom. Spursi su poveli spektakularnom „rabonom“ Erika Lamele, no Topnici su preokrenuli golovima Martina Odegaarda i Alexandrea Lacazettea.

U razgovoru za SportKlub Jose Mourinho iskazao je nezadovoljstvo sudačkim kriterijem Michaela Olivera, a osvrnuo se i na gostovanje Spursa u četvrtak u Zagrebu kod Dinama.

„U prvom poluvremenu imali smo sreće. Osim što smo postigli sjajan gol, nismo napravili ništa. Nismo se branili kako treba, nismo kontrolirali utakmicu, nismo čuvali loptu. Sve u svemu, siromašno poluvrijeme za nas. U drugom poluvremenu znatno smo podigli igru, no suci su odlučili utakmicu“, kazao je Mourinho.

Jedanaesterac u 64. minuti i drugi žuti karton Erika Lamele u 76. minuti usmjerili su utakmicu. Te dvije situacije izazvale su puno polemike. Koje je vaše mišljenje o te dvije situacije?

„Isto kao i svih promatrača, možda ne samo zagriženih navijača Arsenala. Jednostavno, sve se vidjelo. Radije bih da mogu reći kako smo odigrali jako loše poluvrijeme i da smo zbog toga izgubili. No mi smo se digli u drugom dijelu, imali smo 1:1 i išli smo po pobjedu, ali sudačke odluke odlučile su utakmicu.“

U četvrtak igrate protiv Dinama u Zagrebu uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige. Tottenham je pobijedio u prvoj utakmici 2:0…

„To je drugo natjecanje, druga priča, ne treba ih miješati. Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali još uvijek je sve otvoreno. Moramo ozbiljno shvatiti uzvrat i pokušati dovršiti posao“, zaključio je Mourinho u razgovoru za SportKlub.

Uoči uzvrata u Zagrebu možda i najvažnija informacija jest ozljeda Son Heung-mina, koji sigurno neće igrati u Zagrebu, a vjerojatno ni protiv Aston Ville u nedjelju.

Korejac je morao izaći iz igre već u 20. minuti derbija s Arsenalom.

„Ne znam koliko je ozljeda ozbiljna. Radi se o problemu s butnim mišićem, a to obično nije lako“, kazao je Mourinho nakon utakmice.

„On se obično brzo oporavi. Riječ je o zamoru materijala. Dao sam mu 30 minuta poštede u zadnjoj utakmici, ali igrao je 60 minuta.

Son je postigao 17 golova i upisao 14 asistencija u 38 nastupa ove sezone u svim natjecanjima. Te brojke najbolje pokazuju koliko je bitan igrač Tottenhama. Međutim, nema pretjerane utjehe za Modre. Umjesto Sona u Zagrebu će vjerojatno od prve minute zaigrati Gareth Bale. Velšanin u posljednje vrijeme igra sve bolje, čini se da se vraća u formu nakon duge krize.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider