Nogomet
Nogomet

Stigla potvrda: Niko Sigur dobio poziv za kanadsku reprezentaciju

Niko Sigur pozvan je za prijateljske utakmice Kanade protiv SAD-a i Meksika.

Niko Sigur (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Hajdukov talent Niko Sigur nedavno je odlučio kako će prihvatiti poziv za kanadsku seniorsku reprezentaciju, a sad se ta odluka pokazala ispravnom jer se našao na posljednjem popisu njihovog izbornika Jesseja Marscha.

Kanada ima dogovorene dvije prijateljske utakmice za rujan, najprije protiv SAD-a pa protiv Meksika, a Sigur bi u tim susretima trebao dobiti određenu minutažu.

Sigur je nastupao za Hrvatsku U-21 na Europskom prvenstvu, ali odlučio se ubuduće odazivati zemlji u kojoj je rođen i gdje je napravio prve nogometne korake. Veći dio svog života proveo je u toj zemlji i zato se odlučio staviti na raspolaganje Kanađanima.

Daliću nedostaje desni bek za Ligu nacija

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom sam osjetio da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru", objasnio je nedavno.

Šteta, jer bi, vrlo je izvjesno, dobio poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za A vrstu Vatrenih jer Hrvatska ima velikih problema s igračima na njegovoj poziciji za sljedeću akciju u Ligi nacija. Josip Juranović i Josip Stanišić ozlijeđeni su i neće ih biti, a Domagoj Vida se nedavno oprostio.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Kanadski medij otkrio zbog čega je Sigur odbio Hrvatsku i izabrao njih: Presudio je - izbornik

Iznenađujuća vijest iz Splita: Niko Sigur odlučio igrati za Kanadu, Dalić ga nije uspio nagovoriti

Osijekov ''krvnik'' teško nastradao na Cipru: Omonia pomela Azere s čak 6:0!

Više o