Nogomet
Nogomet

Srbi u panici nakon posljednjih rezultata: "Hrvati su nam pobjegli, a ovo samo možemo sanjati"

Crvena zvezda i TSC nisu uspjeli doći do bodova ni nakon drugog kola europskih natjecanja.

Trener Zvezde Vladan Milojević (Foto:Afp)

Sinoć su odigrane sve utakmice drugog kola europskih natjecanja, a u srpskom nogometu upalio se crveni alarm!

Susjedi su dvije sezone imali pet predstavnika u Europi, od čega dva u Ligi prvaka. Prvak je imao zajamčeno mjesto u skupinama, drugoplasirani mjesto u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje, a onda se dogodio potpuni brodolom!

Nacionalni koeficijent im se srozao, ispali su iz najboljih 15 i ostali bez dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a posebno izdvajaju sljedeći podatak.

"Pretekli su nas i Hrvati, od kojih smo dugo bili bolji", piše Telegraf, kojeg posebno zabrinjava bodovni učinak srpskih predstavnika u Europi.

Ni nakon drugog kola nisu uspjeli doći do bodova. Crvena zvezda izgubila je u Ligi prvaka kod Intera (4:0), dok je TSC upisao poraz kod Astane (1:0) u Konferencijskoj ligi.

Tako je Srbija ostala na 20. mjestu s 23.675 bodova, dok je Hrvatska na mjestu ispred njih. Dinamo je, naime, osvojio veliki bod protiv Monaka (2:2) u Ligi prvaka i tako povećao ukupni nacionalni koeficijent na 25.257 bodova.

Svjesni su da će s takvim rezultatom teško dohvatiti 15. mjesto, koje, kako piše, "sada mogu samo sanjati".

Makar smo ostali na samo jednom predstavniku nakon rezultatske katastrofe Rijeke, Hajduka i Osijeka, još smo uvijek ispred susjeda, ali pitanje je koliko će to dugo trajati...

VIDEO Pogledajte kako je Joško Gvardiol prije izgledao: Suigrači su mu umirali od smijeha

VIDEO Livaković obranama izludio protivnike, u Europskoj ligi je najbolji: "Postao je div"

Igor Pajač sudio Tottenhamu u Europi i prekinuo utakmicu
 

 

Više o