Nogomet
Nogomet

Ronald Koeman odabrao tko će naslijediti Messijevu kapetansku traku i zamjenike novog kapetana

Katalonski gigant odabrao je novog kapetana i njegove zamjenike.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Legendarni Barcelonin kapetan Lionel Messi napušta grad ovo ljeto pa je katalonskom gigantu potreban novi kapetan. Ronald Koeman nije morao izvoditi kerefeke u potrazi za novim vođom svlačionice jer u njoj već godinama stanuje izvrstan kandidat.

Španjolski reprezentativac Sergio Busquets već je godinama jedna od istaknutijih figura u svlačionici ponosa Katalonije i samo je prirodno da 33-godišnji veznjak bude nasljednik jednog od najvećih koji je ikad igrao nogomet.

Pique otkrio kakvo je stanje u Barceloni poslije odlaska Messija: "Nije baš najbolje..."

Nizozemski strateg odmah je promovirao i njegove zamjenike pa je Gerard Pique postao dokapetan, a njegovi zamjenici su Sergi Roberto i Jordi Alba.

Busquets i Pique bili su Messijevi zamjenici i ranije, a Roberto i Alba su nova imena u kombinacijama. Sva četvorica su izdanci Barcine La Masije, jako dobro poznaju klupsku pozadinu i trenutačnu situaciju.

Novi problemi u Barceloni samo dan nakon što je otišao Lionel Messi, neće ga biti skoro tri mjeseca

Inače, novi kapetan već je imao svoju premijeru s vrpcom oko ruke, u nedjelju u finalu kupa Johan Gamper protiv Juventusa u pobjedi 3:0.

"Potrebniji ste nam nego ikad prije, potrebna nam je vaša potrška, siguran sam da ćete ju nam je pružiti", poručio je Busquets navijačima uoči te utakmice.