Nogomet
Nogomet

Glavni kandidat za Dnevnik Nove TV komentirao povezanost s Dinamom: On stiže poslije Kopića?

Sergej Jakirović po mnogima je najveći favorit za dolazak na mjesto trenera Dinama. Nakon dobrih rezultata s Goricom prije koju sezonu, ove jeseni ostvario je rekordne uspjehe sa Zrinjskim iz Mostara. Polusezonu je završio s 15 pobjeda i samo jednim porazom, te s čak 12 bodova prednosti ispred prvog pratitelja. Za Dnevnik Nove TV komentirao je i povezanost s Dinamom.

Nad Maksimirom još lebdi pitanje tko će biti pravi nasljednik Damira Krznara, a 44-godišnji trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, posljednjih se dana iskristalizirao kao najveći kandidat.

"Sigurno da to imponira. Ako te želi najveći klub ove regije, tako ću reći, ali i Dinamo sad ima trenera i do kraja polusezone, sigurno se neće ništa po tom pitanju dogoditi", kazao je Jakirović za Dnevnik Nove TV.

Dobro, ali možete li nam štogod otkriti. Je li bilo bar kakvih razgovora, pregovora?

"Pa uvijek ima razgovora izdaleka, uvijek se nešto prokomentira, ali ništa službeno zasada nije bilo."

Možda se službeno nije još ništa dogodilo, ali Jakirović prati Dinamo i ovako analizira turbulentnu sezonu Modrih u kojoj je bilo uspona i padova.

"Treba čestitati svim zasplenicima na trećem europskom proljeću u zadnje četiri godine, što je fantastičan uspjeh. Dinamo čuva hrvatski koeficijent i stvarno u Europi su stvarno odigrali jako, jako dobro. A što se tiče prvenstva, nije Dinamo toliko pao, nego su se i ostali digli, i ostali su uložili. Vi više nemate u HNL-u unaprijed upisanih bodova, morate se dobro namučiti i možda je ta istrošenost poslije Europskog prvenstva i kroz tu Europu, došla sada malo na naplatu. Ali vidimo sad zadnje dvije utakmice da kad su na nivou da su oni najbolja momčad u ligi."

Dinamu će biti vraški teško: Sevilla ima najbolju obranu u Španjolskoj, a sve je zasluga trenera

A najbolja momčad bosansko-hercegovačkog prvenstva je njegov Zrinjski. Pod njegovim vodstvom, dominantno je osvojio naslov jesenskog prvaka s čak 12 bodova prednosti.

"Ma da su nam predviđali prije sezone nekakav raspad, da sam dovodio anonimuse, a u biti sam točno znao što želim i na kraju se napravio spoj mladosti i iskustva koji je savršeno funkcionirao ovu jesen."

A uz to su srušeni rekordi po broju uzastopnih pobjeda, ukupnog broja ostvarenih trijumfa, te po osvojenim bodovima i ostvarene najbolje gol razlike.

"Nitko ne ide za tim rekordima, ja bi sad lagao da kažem da smo išli. Ali već kad smo došli do sedam uzastopnih pobjeda, e idemo sad izjednačiti rekord Branka Karačića. Kad smo to uspjeli, e ajmo sad prestići. Naravno da smo sportaši, da nam je to u krvi, da pobjeđuješ i evo, ispalo je stvarno fantastično."

Uvjereni da su već prošli Dinamo: "Dvije jako lagane utakmice za Sevillu, ako to ne dobije, nikoga neće"

A fantastično zanimljivo za ljubitelje HNL-a bilo bi vidjeti dva bivša trenera Gorice na klupi Dinama i Hajduka.

"A dobro, o tom potom. To je hipotetski sad. Ali Valdas je jedan dobar čovjek, jako dobar trener, dobrih razmišljanja. Zajedno s Nikoličiusom, znam kako radi Nikoličius, mogu stvoriti opasnost i mislim da su je već stvorili", istaknuo je Jakirović.

"Ali kažem, bit će jako zanimljivo. I Osijek s Bjelicom ne treba staviti sa strane, uostalom prvi su i Rijeka s Tomićem već je pokazala da može uzeti skalp i što je najvažnije, to su momčadi koje trenutno mogu u kontinuitetu pobjeđivati, tako da, čeka nas zanimljivo proljeće."

A hoće li upravo Jakirović to proljeće provesti na Maksimiru, mogli bi smo uskoro saznati.