Nogomet
Nogomet

Pa ovo je nevjerojatno: Senzacionalna Gorica nokautirala Dinamo na isti način kao što je to uspjela i protiv Hajduka

Gorica je u 12. kolu SuperSport HNL-a sredila Dinamo.

Gorica - Dinamo 2:1 (Foto:Sanjin Strukić/Pixsell)

U nešto više od mjesec dana dva najveća hrvatska kluba - Hajduk i Dinamo - pala su u Velikoj Gorici.

Sjajna Gorica, koja pod vodstvom Dinka Jeličića igra odlično i ističe legitimnu i ozbiljnu kandidaturu za Europu, nokautirala je u 12. kolu HNL-a Dinamo golom u sudačkoj nadoknadi.

Ono što je nevjerojatna podudarnost u ove dvije utakmice jest podatak o strijelcu pobjedničkog pogotka i minuti u kojoj je postignut, ali zapravo i o čitavom tijeku zbivanja na terenu.

U 92. minuti Ante Matej Jurić zapaprio je Hajduku, a sad i Dinamu i to nakon što je Gorica gubila.

U tim utakmicama sa Splićanima i Zagrepčanima Gorica je na poluvremenu držala nulu, da bi se u nastavku našla u zaostatku. Ove subote je njihovu mrežu u 63. minuti zatresao Arijan Ademi, a prije nekoliko tjedana u 62. je strijelac za Hajduk bio Zvonimir Šarlija.

Večeras je u 71. izjednačio Nikola Vujnović, prije nego li je Jurić u 92. donio preokret i pobjedu. Na utakmici Gorica - Hajduk u 87. je izjednačio Dino Štiglec, a Jurić u 92. zabio za trijumf.

Nula na poluvremenu, zatim primljeni pogodak koji ih je dodatno mobilizirao, izjednačenje pa preokret - to je bio recept za pobjedu Velikogoričana u susretima s Hajdukom i Dinamom, a sve uz potpis Ante Mateja Jurića, mladića koji proživljava najljepše trenutke svoje karijere.

Tablice omogućuje Sofascore