Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva pobjeda Gorice

Gorica šokirala Dinamo u 92. minuti: Modri poveli, domaćin preokrenuo za povijesnu pobjedu

Gorica je pobijedila Dinamo 2:1 u 12. kolu SuperSport HNL-a...

Galerija Gorica slavi pobjedu Gorica - Dinamo Gorica - Dinamo +1 Gorica - Dinamo

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti. 

Dinamo je poveo golom Arijana Ademija (63), ali Gorica je okrenula preko Nikole Vujnovića (70) i Ante Mateja Jurića (90+2).

Prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet, Dinamo je imao 67 posto posjeda lopte, ali uspio je stvoriti tek jednu izglednu priliku u 8. minuti kada je udarac Ljubičića lijepo obranio Banić. S druge strane, Gorica je bez problema održavala balans o čemu govori i samo jedan prekršaj domaćih igrača u prvih 45 minuta, dok je jedinu priliku stvorila u 24. minuti kada je Blummel iz izgledne prilike slabo šutirao pa je Nevistić uhvatio loptu.

Nastavak je bio daleko zanimljiviji, a dobrim udarcem odmah po polasku s centra najavio ga je Špikić, ali Banić je opet bio na mjestu. Uslijdila je kanonada igrača Dinama koji su u razdoblju od 57. do 60. minute tri puta opasno zaprijetili. Prvo je prizemni udarac Bulata sa 16 metara zaustavio Banić, zatim je dva puta pucao Baturina, prvo je sq 16 metara bio malo neprecizan da bi njegov snažan udarac sa 25 metara atraktivno obranio Banić.

Treba li Dinamo opet u potragu za trenerom?

Ukupno glasova:

Ti pokušaji su, pokazalo se, bili uvertira u vodeći pogodak kojega je postigao kapetan Ademi. Bulat je odlično prošao po lijevoj strani, a onda povratnom loptom uposlio Ademija koji je uputio udarac sa 15 metara. Lopta je nakon udarca odskočila od trave i dobila neobranjivu parabolu kojom je preletjela Banića i odsjela u mreži.

Gorica je poravnala sedam minuta kasnije, Munksgaard je ubacio s desnog boka, Jurić je glavom spustio loptu na udarac netom ušlog Vujnovića koji je snažnim udarcem "probio" Nevistića.

Dinamo je potom ponovno "strisnuo", ali nije stvorio niti jednu pravu priliku. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi je Gorica postigla pobjednički pogodak. Soldo je sjajno "podvalio" loptu za Jurića koji je pravodobno utrčao u kazneni prostor i onda još jednom svladao Nevistića.

Ovom pobjedom četvrta Gorica je stigla do 19 bodova, koliko ima i treći Dinamo koji je odigrao susret manje.

Na čelu je Rijeka sa 22 boda, jedan manje ma drugi Hajduk.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider