Automoto
Automoto

Schumacherova obitelj potrošila pravo bogatstvo na njegovo liječenje: Cifra je zapanjujuća

Michael Schumacher je 2013. godine nastradao prilikom teškog pada na skijanju.

Michael Schumacher (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Zdravstveno stanje Michaeala Schumachera je obavijeno velom tajne! Prije deset godina legendarni vozač Formule 1 je zadobio teške ozljede glavi prilikom pada na skijanju, a o njegovom stanju se gotovo ništa ne zna.

Ipak u javnosti se ponovno pojavila informacija koliko je njegova obitelj potrošila na liječenje, a talijanski list Corrierre dello Serra tvrdi da se radi o basnoslovnom iznosu od čak 70 milijuna eura!

Jedan od najvažnijih tretmana u njegovom liječenju je terapija matičnim stanicama, čim se nastoji potaknuti regeneracija živčanog sustava koji je oštećen pri teškom padu na skijanju.

Schumacher je tijekom uspješne karijere zaradio pravo bogatstvo, no troškovi liječenja su ogromni, tako da je obitelj morala prodati njegovu kolekciju satova, privatni avion, te kuću za odmor u Norveškoj.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana u javnosti se pojavila glasina da je Schumacher prisustvovao vjenčanju svoje kćeri, no to nitko ne može potvrditi sa sigurnošću, a i  neki su izrazito sumnjičavi:

"Na temelju dostupnih informacija, mislim da ne vodi baš aktivan život. Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro. Većina ljudi postane toliko slaba i nepokretna da ih više nije moguće izvući iz kreveta nakon toliko godina", smatra finski neurokirurg Jussi Posti pa dodaje:

"To sugerira da je vjerojatno u istom stanju posljednje desetljeće. Sumnjam da se bilo šta iznenada promijenilo u ovoj fazi. Pacijenti oporavljaju ono što mogu oporaviti do dvije godine, a onda se obično utvrđuje nivo oporavaka."

FOTO Novak Đoković završio sezonu? Evo gdje se nalazi i što radi, procurila je fotografija

Gorica uspjela ono što Dinamo nije mogao: Slomila Istru u završnici i uzela puni plijen

VIDEO Jurićeva Roma pregažena u Firenci: Sprema se bizarna promjena na klupi slavnog kluba