Nogomet
Nogomet

Ovo su šanse za svaki par u ždrijebu Lige prvaka: Barca na vrhu, Modrić o sudaru divova

Sudari divova lako su mogući već u osmini finala.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Gotova je grupna faza Lige prvaka i čeka se ždrijeb osmine finala 16. prosinca u Nyonu. Poznati su svi sudionici, prvi put u povijesti nokaut-fazu igrat će samo klubovi iz Liga petice.

Pobjednici skupina su nositelji. Klubovi iz iste države ili iste skupine u prvoj fazi ne mogu igrati međusobno u osmini finala.

Modrić komentirao pakleni ždrijeb za Real: ''Više nema laganih utakmica''

Nogometni statističari na temelju toga izračunali su mogućnost za svaki par. Na vrhu je par Barcelone i Chelseaja - postoji 23,377 posto šanse da se ti klubovi međusobno izvuku u ždrijebu. Najmanje je vjerojatno da ćemo gledati susret Bayerna i Lyona (14,286).

Mogući su razni spektakularni okršaji, a od nenositelja po snazi i ugledu odskače Real Madrid. Tako su već u osmini finala mogući pravi europski klasici poput okršaja s Bayernom, Juventusom ili aktualnim prvakom Liverpoolom.

Olmov gol oduševio Europu: "Najbolji gol večeri"; "Što još radiš u Zagrebu?"

Bila bi to repriza finala uz 2018., a španjolski novinari pitali su Modrića što misli o mogućem sudaru s, kako je nazivaju, "najstrašnijom europskom momčadi."

"Ne znam, nije bitno s kim ćemo igrati. Bit će teško tko god nam dođe. Nakon što prođeš skupinu, nema više laganih utakmica", rekao je Modrić.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Zbog nove stravične ozljede francuska zvijezda završava karijeru s tek 23 godine?