Nogomet
Nogomet

Martinez potvrdio kako neće računati na iskusnog braniča do sljedeće godine

Roberto Martinez otkrio je kako Raphael Guerreiro neće izgrati za Portugal do sljedeće godine jer se tek oporavio od ozljede i planira u reprezentativnim pauzama raditi na svom tijelu i što bolje se vratiti u formu poslije napornih priprema.

Raphael Guerreiro (Foto:Afp)

Reprezentacija Hrvatske otvorit će večeras Ligu nacija protiv Portugala uz izravan prijenos na gol.hr-u i Novoj TV, a izbornik naših suparnika neće moći računati na iskusnog lijevog beka Raphaela Guerreira.

Branič Bayerna prikupio je preko 60 nastupa za Portugal, a Martinez ga zbog ozljede nije vodio ni na minuli Euro, a na jučerašnjoj konferenciji za medije potvrdio je kako ga neće koristiti do kraja tekuće kalendarske godine.

Želi se što bolje vratiti u formu poslije napornih priprema

Guerreiro je za Euro u Njemačkoj bio ozlijeđen, a sad ga neće biti jer je u fazi oporavka. Obavio je razgovor s Robertom Martinezom i zamolio ga da ga oslobodi poziva za Ligu nacija kako bi mogao to vrijeme uložiti u vlastito tijelo.

Martinezu je rekao kako je ozljeda stvar prošlosti, ali planira ova dva tjedna pauze od klupskih obaveza potrošiti na povratak u formu poslije zahtjevne pred sezone.

"Neće igrati za nas do kraja tekuće godine, računamo da bi se mogao vratiti pod nacionalni stijeg tek sljedeće godine“, objasnio je Roberto Martinez na konferenciji za medije.

Tablica skupine Lige nacija:

Standings provided by Sofascore

VIDEO Hrvatska izgubila od Portugala na startu Lige nacija!

Portugalska zvijezda se požalila uoči dvoboja protiv Vatrenih: "To je apsurdno. Baš smo danas saznali da..."

Modrić otkrio kojeg igrača Portugala najviše cijeni uz Ronalda, Dalić: "Probat ćemo jedan sustav ovdje, u Osijeku drugi"