Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kreće liga nacija

Modrić otkrio kojeg igrača Portugala najviše cijeni uz Ronalda, Dalić: "Probat ćemo jedan sustav ovdje, u Osijeku drugi"

Izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić najavili su utakmicu protiv Portugala.

Modrić i Dalić (Foto: Miroslav Lelas/Cropix)

Reprezentacija Hrvatske otvara novu sezonu Lige nacija protiv Portugala.

Na konferenciji za medije pred utakmicu bili su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Luka: Ovo je priprema za ono što nas očekuje u budućnosti

Kako sad s odmakom gledate na Euro? 

"Euro je sigurno nije završilo na način koji smo očekivali. Imali smo velika očekivanja i to s pravom kako smo igrali zadnjih godina. Razumljivo mi je da je se stvorila velika euforija kod ljudi, dali smo sve od sebe, ali nekada ne ide kako mi svi želimo. To je iza nas i izvukli smo neke pouke i pred nama je Liga nacija, bili smo finalisti i imamo sami velika očekivanja. Želimo odigrati dobar turnir i ovu grupu, ponovo se plasirati na final four i isprofilirati što više igrača za ono što nas očekuje u budućnosti, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", rekao je Luka Modrić u uvodu.

Koliko ste se lomili oko odluke da nastavite u reprezentaciji?

"Nije bitno koliko sam se lomio ili ne oko odluke. Bitno je da sam tu jer sam i dalje motiviran, kao u početku. I dalje imam želje, i prije sam rekao da mi je najveća želja i ponos igrati za Hrvatsku. Sretan sam jer me izbornik žele, suigrači su sretni jer sam tu, osjećam se motivirano i to je ono zbog čega sam tu. Ovdje sam za sve što treba", dodao je kapetan.

Modrić: Bernardo Silva je igrač po mom guštu

Spomenuli ste kvalfikacije za SP, znači li to da ćete ostati dotad?

"Daleko je to. U mojim godinama se ne može ništa planirati unaprijed, vidjet ćemo, ne znam koliko je to realno. Treba ići utakmicu po utakmicu. Cilj je odraditi Ligu nacija pa ćemo vidjeti za dalje. Ne mogu ništa reći, predaleko je, ne znam koliko je realno, treba slušati tijelo."

Što očekujete od utakmice protiv Portugala?

"Očekuje nas težak protivnik. Portugal nam nije ležao do te prijateljske uoči Eura. Ovo je drugačije, Liga nacija i očekuje nas teška utakmica. Nadam se da ćemo biti pravi. Nadam se da ćemo biti dobri i prikazati Hrvatsku u pravom svjetlu."

Koga biste od Portugalaca izdvojili?

"Portugal ja vrhunska reprezentacija, igrači im igraju u vrhunskim klubovima. Pričamo dosta o njima, ne bih izdvajao nikoga. Osim Cristiana, Bernando Silva mi se jako sviđa, on je igrač po mom guštu."

Kako gledate na budućnost hrvatske reprezentacije?

"Sigurno u reprezentaciji ima jako dobrih igrača, novih talenata koji mogu biti nositelji u budućnosti. Kao mi u svoje vrijeme poput Ćorluke, Eduarda i Brozovića. Sigurno je kad si okružen s tim mlađim igračima da i tebe čine mlađim. Dobro dođe i meni kad sam okružen mladima. Tu smo mi stariji da im pomognemo da stasaju. Mi nismo zemlja, kao neke velike, da to može preko noći. Mi nemamo milijun igrača da se riješimo starih i idemo samo na mlade. Ovi koji su tu jako su kvalitetni. I nadam se da će donijeti puno sreće i uspjeha kao što smo i mi prošlih godina", podvukao je Luka i prepustio riječ Daliću.

Dalić: Probat ćemo jedan sustav protiv Portugala, a u Osijeku drugi

Kakvo je stanje pred utakmicu, hoće li zbog ozljeda biti promjene sustava?

"Kod nas je puno upitnika zbog puno ozljeda. Prošli smo dva dobra treninga, čeka nas težak protivnik. Nekih velikih problema nije bilo, pokušat ćemo dati maksimum. Imamo potencijala i treba vremena za sve složiti. Neće nam biti lako. Protiv Portugala ćemo probati jedan sistem, a u Osijeku drugi.

Što ste naučili iz zadnje utakmice protiv Portugala?

"To je bila prijateljska utakmica. Ta nas je utakmica malo zavarala pa kasnije to nije bilo dobro. Očekujem drugačiju priču i s jedne i druge strane."

Poruka navijačima, što očekujete od sadašnjosti i budućnosti?

"Ja sam uvijek optimist i uvijek vjerujem u ovu reprezentaciju. Možemo li ponavljati stvari koje smo radili zadnjih sedam godina, to je jako teško, svjetsko čudo. To nije pošlo za ruku niti jačim reprezentacijama. Za nas je najvažnija stvar da smo na svim velikim natjecanjima. Nećemo suditi po nekoliko utakmica."

Koji vam je cilj u ove dvije utakmice?

"Uvijek je cilj rezultat, ali mi moramo probati kroz ove dvije utakmice, moramo probati te sustave. Dat ćemo šansu što više igrača i znamo što nam je želja, proći dalje u grupu. Ili biti među tri da ostanemo u elitnoj skupini."

Prijenos utakmice počinje u četvrtak već od 20:00 sati na Novoj TV i gol.hr-u.

Tablica skupine 1 lige A Lige nacija:

Standings provided by Sofascore

Zlatko Dalić i Ivica Olić Izbornik Dalić raskrinkao HNL: Farbanje javnosti dolazi na naplatu, pravi ljudi na prava mjesta divider

Zlatko Dalić i Borna Sosa Sosa komentirao Ronalda i Modrića te plan za Portugal: ''Imamo par ideja'' divider

Gianni Infantino i Čeferin UEFA napravila totalni kaos: Cijeloj Europi vrti se u glavi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook