Nogomet
Nogomet

Prosinečki ne može vjerovati, spočitnuo Interu što još nisu zadržali Brozovića: "To mora biti strateška odluka. Modrić? Šampion"

Robert Prosinečki najavio je utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Inter Milana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Večeras od 21 sat igra se posljednje kolo grupne faze Lige prvaka između madridskog Reala i milanskog Intera, a dvoboj za prvo mjesto skupine D najavio je legendarni hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki.

Kultni talijanski list La Gazzeta dello Sport predstavila je Prosinečkog kao "oca Marcela Brozovića i Luke Modrića, stupova hrvatske nogometne reprezentacije, viceprvaka svijeta i večerašnjih suparnika na Santiago Bernabeu".

Brozović je već nekoliko godina nezamjenjiv igrač u prvoj postavi milanskog Intera s kojim je prošle sezone osvojio naslov talijanskog prvaka.

"Nisam, ali to me ne iznenađuje. On već duže vrijeme raste, ali u posljednje dvije godine je eksplodirao. To se dogodilo, naravno, zahvaljujući njemu, ali i trenerima koji su s njim radili. Bio je ključan igrač u osvajanju Scudetta i to mu je nagrada za sve što je postigao. Trebalo mu je neko vrijeme da se navikne na talijanski nogomet, ali kada je to uspio, oduševio je kvalitetom", rekao je Prosinečki pa se osvrnuo na tezu da se radi o igraču koji najviše trči u talijanskoj Serie A.

"Pičamo o nogometu, a ne o maratonu. Nije bitno koliko trčiš, već kako rasporediš kilometre. Naravno da Marcelo puno trči, ali on to radi s lopotom. Ili ima loptu ili prati loptu, razumije gdje će ona ići. To je njegova velika vrijednost, pozicioniranje. On je moderan defanzivni vezni igrač. Zato Inter s njim izgleda kao potpuna druga momčad".

Marko Livaja najtraženiji na Transfermarktu, iza njega Vinicius, Ronaldo pa Messi

Sjajnim igrama u dresu milanskog Intera privukao je interes nekolicine europskih klubova, a kako još uvijek nije produžio ugovor koji mu istječe na kraju sezone, moguće je da će Brozović na kraju sezone otići kao slobodan igrač.

"Znam da mu istječe ugovor na kraju sezone, ali isto tako znam da pregovaraju oko produljenja. Meni je nezamislivo da Inter pusti takvog igrača. Njegov ostanak bi trebao biti ključno pitanje za klub".

Iako ima 36 godina, Luka Modrić je još uvijek jedan od nositelja igre madridskog Reala, a pogotovo hrvatske nogometne reprezentacije.

"Nijedan čovjek ne može biti isti sada, kao prije pet godina, ali Modrić je šampion kojem se divi cijela Španjolska, on je ključan igrač za Ancelottija. Također, Luka je igrač koji mijenja cijelu momčad. Njegovom trajanju doprinosti i to što je vrhunski profesionalac".

Lewandowski se napokon oglasio o o Zlatnoj lopti pa "spustio" Messiju: "Ne trebaju mi njegove prazne riječi"

Večeraš će biti na suprostavljenim stranama, ali Modrić i Brozović već godinama, i to odlično surađuju u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

"Budući da su već dugo u reprezentaciji, uigrani su. Znaju pronaći jedan drugog, oni su stvoreni da igraju zajedno. Srećom, još uvijek možemo uživati u njima. Ponekad pomislim kako je uopće moguće da moja Hrvatska, tako mala zemlja sa samo četiri milijuna stanovnika, ima toliko talentiranih nogometaša. Nedostajala nam je ta pobjeda u finalu Svjetskog prvenstva, ali ponosni smo na rezultate naše reprezentacije", kazao je.

Na terenu će biti još jedan hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić kojem, također, ovog ljeta istječe ugovor s milanskim Interom.

"Perišić me impresionira svojim igrama u Interu i reprezentaciju. Za Hrvatsku igra na drugačijoj poziciji, različitoj od one koju igra u Interu, gdje se daleko više žrtvuje. Znam da i njemu istječe ugovor na kraju sezonu, ali on je vrhunski igrač kojeg će Inter teško zamijeniti". 

Ivan Perišić također impresionira i u Interu i u reprezentaciji. Za Hrvatsku igra na poziciji različitoj od one u Interu, gdje se daleko više žrtvuje. Znam da i njemu završava ugovor, ali i on je vrhunski igrač kojeg će Inter teško zamijeniti", zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore