Nogomet
Nogomet

Robert Ljubičić odabrao za koju će reprezentaciju nastupati

Dinamov veznjak/branič Robert Ljubičić odlučio je nastupati za Hrvatsku.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Još jedan dobar posao obavio je u tišini tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa. Sportske novosti javljaju kako je Dinamov veznjak Robert Ljubičić odabrao igrati za Vatrene!

Pletikosa ga je nekoliko puta kontaktirao, navodno putovao u Beč na razgovore s njegovom obitelji i osigurao još jednog kvalitetnog igrača koji će ubuduće biti na raspolaganju Zlatku Daliću.

Dosad igrao za Austriju U-21

Dosad je igrao za austrijsku reprezentaciju U-21, a Austrijancima sigurno neće lako pasti ova odluka Dinamova igrača, no njihovi ljudi nisu imali "ibera“ na ponudu Pletikose, pa je Ljubičić odabrao domovinu svojih roditelja.

Fantastična vijest za Dinamo: Modri će moći izravno u Ligu prvaka, šanse su vrlo dobre

Ljubičić u Hrvatskoj igra od ljeta tekuće godine, kad je za tri milijuna eura stigao iz bečkog Rapida. Originalno je zamišljen kao opcija više u veznoj liniji, ali silom prilika dobio je priliku na lijevom beku i zasad je solidno koristi.

Jedan je od igrača s najvećom minutažom u dosadašnjoj Dinamovoj sezoni jer ga Čačić uz poziciju lijevog beka ponekad koristi u rotaciji i na njegovoj matičnoj poziciji – onoj veznog igrača. U dosadašnjih 10 europskih utakmica Ljubičić je dobio baš svaku minutu, samo on i Dominik Livaković ove sezone imaju takav učinak.