Nogomet
Nogomet

Rijeka sprema novu transfer-bombu? Zainteresirana za napadača hrvatskih korijena koji igra u Njemačkoj

Napadač Greuter Furtha Branimir Hrgota želja je Rijeke.

Branimir Hrgota (Foto:Afp)

Domaći prvoligaš Rijeka odradila je sjajan posao u ovom prijelaznom roku, ali čini se kako Mišković, Palikuća i društvo još nisu gotovi. Naime, tragaju još za egzekutorom koji će zamijeniti Josipa Drmića i njegov golgeterski učinak, a čini se kako planiraju ponoviti sličan model kao i kad su dovodili švicarskog napadača hrvatskih korijena.

Alen Halilović predstavljen u Rijeci: Hoće li mu 11. klub u karijeri istu uspjeti oživjeti?

Šuška se kako je jedna od želja kapetan Greuter Furtha Branimir Hrgota. Napadač rođen u Zenici ima švedsko i hrvatsko državljanstvo. Lani je igrao u "cvajti" i zabio devet golova uz šest asistencija, a sad bi želio ozbiljniji izazov.

Želi prvoligaški izazov

Njegov sadašnji klub i ove sezone igrat će u drugom rangu njemačkog nogometa, međutim on bi se želio vratiti na prvoligašku razinu. Njemački mediji prenose kako mu je primarni plan pronaći angažman u Bundesligi, međutim ako ne dođe dobra ponuda, Rijeka bi mogla uskočiti. Rijeka je po istom modelu oživjela karijere Marija Gavranovića i Josipa Drmića, a sad bi identično mogla ponuditi i Hrgoti.

Dinamo iščekuje prvog suparnika, a sad je jasno koliko je težak ždrijeb imala Rijeka

Hrgota je, inače, igrao za mlađe selekcije švedske reprezentacije, a svojedobno je bio među kandidatima za Hrvatsku, dok je na čelu Vatrenih bio Niko Kovač, ali na koncu je izabrao Švedsku, za koju je nastupio triput.