Nogomet
Nogomet

Nasljednik Luke Modrića stoji 150 milijuna eura: Real ulazi u rat s Barcom, Bayernom i Cityjem

Veliki talent Bayer Leverkusena Florian Wirtz na meti je Reala, Barcelone, Bayerna i Manchester Cityja, a cijena mu je 150 milijuna eura…

Arda Guler i Luka Modrić (Foto:Afp)

Španjolski mediji ponovno su se raspisali o temi o kojoj smo pisali prije dva tjedna.

Ibrahimović razbio glavu, posjekotina je zbilja gadna

Ukratko, Real Madrid želi njemačkog talenta Floriana Wirtza (21), kojeg na Santiago Bernabeuu vide kao savršenu zamjenu za Luku Modrića. Hrvatski kapetan navodno je i sam ocijenio Wirtza kao idealnog nasljednika te ga je preporučio Kraljevima. Wirtz ima ugovor s Bayer Leverkusenom do 2027., no izvjesno je da bi sljedećeg ljeta mogao napustiti Apotekare.

Florian Wirtz savršeni nasljednik Luke Modrića u Realu

Dodatni začin cijeloj priči daju informacije da najboljeg igrača Bayera žarko želi i Barcelona te da Joan Laporta sklapa financijski plan vezan za njegovo dovođenje. U priču bi rado uletio i Manchester City, pogotovo ako bude tražio zamjenu za Kevina De Bruynea, koji bi sljedećeg ljeta mogao otići u Saudijsku Arabiju.

To je više nego jasan signal Florentinu Perezu da se što prije uključi u utrku. As piše da realizacija posla nije hitna, ali je prioritet Madriđana. Poznato je i koliko Apotekari traži za svojeg zlatnog dečka. Riječ je o 150 milijuna eura. Prosci su navodno spremni to iskrcati.

VIDEO Zvijezda Barcelone potapšala sutkinju po stražnjici: Neprimjereno ili svi pretjeruju?

Već smo pisali da je jedan od kraljevskih aduta i mogući angažman Xabija Alonsa u bliskoj budućnosti. Ako Carlo Ancelotti na kraju sezone napusti klupu Reala, na njegovo mjesto trebao bi uskočiti upravo Alonso, a u Realu pretpostavljaju da bi španjolski stručnjak onda mogao odigrati bitnu ulogu u privoljenju Wirtza da radije izabere Real nego Barcelonu.

Rat Reala, Barce, Bayerna i Manchester Cityja

Adut Katalonaca je taj što je Wirtz u nekoliko navrata izjavio da je kao dječak navijao za Messijevu Barcelonu te da se fotografirao u dresu Barce i ponosno to objavljivao na društvenim mrežama.

Naravno da je za Wirtza živo zainteresiran i Bayern. Bavarci sanjaju da spoje dva njemačka zlatna dečka - Wirtza i Jamala Musialu, no neki signali govore da bi Wirtz radije u Španjolsku. As uvjerava da izjave Michaela Reschkea, poznatog stručnjaka u njemačkom nogometu, sugeriraju da je Wirtz najbliži Realu:

Postava Hrvatske za Poljsku: Upadaju dinamovci, što je s Gvardiolom i treba li mu Perišić?

"Iako je Bayern jedan od pet najboljih klubova u Europi, jasno je da Wirtz razmišlja o potpisu za Real Madrid."

Uzimajući u obzir da je 67-godišnji Reschke bio tehnički tajnik Bayerna, Stuttgarta i Schalkea te da je 35 godina radio u Leverkusenu, njegova prognoza nadilazi puko nagađanje, smatra As.

Xabi Alonso kuca na vrata Bernabeua

Reschke, koji trenutačno radi za prestižnu zastupničku agenciju, poznaje Bundesligu i odnose u njoj kao malo tko te se njegovo mišljenje iznimno uvažava.

Reschke je također potvrdio da bi Xabi Alonso mogao zamijeniti Ancelottija na klupi Reala. E, sad, koliko će ta dva posla biti povezana, teško je procijeniti, no Alonso bi doista mogao imati određeni utjecaj na Wirtzovu odluku.

Međutim, Real želi Wirtza bez obzira na to što će biti s Ancelottijem i Alonsom. Zbog svoje polivalentnosti i sposobnosti da igra na mjestu povučenijeg plejmejkera te se na taj način idealno uklopi u momčad Reala, koji napad već ima pokriven zvjezdanom prašinom, mladog Nijemca na Bernabeuu smatraju najadekvatnijim nasljednikom Luke Modrića.