Nogomet
Nogomet

Rat na Bliskom istoku uplašio Saudijce i Cristiana Ronalda

Ronaldova saudijski klub, Al Nassr, trebao bi 22. listopada igrati protiv Esteghlala u Iranu u trećem kolu azijske Lige prvaka, u jeku sukoba na Bliskom istoku…

Cristiano Ronaldo (Foto:Afp)

Bliskoistočni oružani sukob između Izraela, Libanona i Irana zaprijetio je azijskoj Ligi prvaka. Jasno, nogomet nije imun na rat i posljedice su očekivane.

Al Nassr iz Saudijske Arabije, čija je najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, planira od Azijske nogometne konfederacije zatražiti premještanje utakmice protiv Esteghlala 22. listopada u Teheranu, glavnom gradu Irana, na neutralni teritorij

"Pratimo situaciju i radit ćemo na tome u nadolazećim danima kako bismo premjestili utakmicu na neutralno mjesto", rekao je izvor Al Nassra za Al Riyadiyu.

Ovo će zatresti Europu i svijet nogometa: Prijete epohalne promjene, ništa neće biti isto

Izvor je dodao da još nisu podnijeli službeni zahtjev za pomicanje utakmice, no to je očito samo pitanje sata. Azijska nogometna konfederacija je 2016. godine odlučila da će se utakmice između saudijskih i iranskih klubova igrati na neutralnom teritoriju.

Ta je mjera ostala na snazi do posljednjeg izdanja Lige prvaka, kada je saudijskim i iranskim klubovima ponovno dopušteno igrati međusobne utakmice na svojim stadionima. U tom su razdoblju momčadi iz Saudijske Arabije svoje utakmice igrale katarskoj Dohi, dok su se iranski klubovi igrali u Muscatu, glavnom gradu Omana, te Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Novak Đoković ulazi u povijesni sukob: Unajmio je odvjetnike i traži nešto što mnogima smeta

Al Nassr je debitirao u ovom izdanju azijske Lige prvaka remiziravši 1:1 kod iračkog Al Shorta. Cristiano Ronaldo u toj utakmici nije nastupio. U drugom kolu Portugalac je zabio pobjednički pogodak protiv katarskog Al Rayyana (2:1). Saudijska momčad je četvrta u zapadnoj zoni s četiri boda, dva manje od Al Hilala i Al Ahlija, a jednim više od sljedećeg suparnika Esteghlala.