Nogomet
Nogomet

Rakitić pobijedio u anketi: Navijači bi radije da klub napusti druga zvijezda

Navijači Barcelone nisu protiv Ivana Rakitića, barem ne većina njih…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Odlazak Ivana Rakitića iz Barcelone cijelo je vrijeme aktualna tema u katalonskim sportskim medijima. Ivan nije u dobroj situaciji jer on prvenstveno želi ostati, ali želi i igrati. Od početka sezone zakucan je za klupu, što je bila odluka vodstva kluba, a ne trenera Valverdea, koji se pokorio takvom planu.

Ivan je u duhu modernog nogometa dobio poruku kako je višak čije se plaće žele riješiti i na kojem bi zaradili solidan novac transferom u neki od jačih europskih klubova. Koliki je točno interes tih klubova, vidjet ćemo ubrzo kada se bude bližio siječanjski prijelazni rok.

Barcelona zaštitila svojeg dragulja od kandži Reala: Perezov udar nije uspio

Vjerojatno je zato bačen u izlog Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, što je bilo iznenađenje za sve, pa tako i samog hrvatskog veznjaka. Kada je izlazio iz igre, dobio je ovacije većeg dijela Camp Noua. Možda ne zbog igre u toj utakmici koliko zbog svih ovih pet i pol godina provedenih u Barceloni. Ipak je to klub kojem je Ivan podario najveći dio svoje nogometne karijere. Nigdje nije igrao duže nego u Barci.

"Osjećam da mi suigrači vjeruju i ako me trener ubuduće postavi u momčad, mislim da će to i dalje biti tako. Sada se moram prilagoditi zahtjevima momčadi i nastaviti dizati formu'', rekao je Rakitić.

Onda je zaigrao od prve minute u derbiju kod Atletica. Barca je slavila još jednim bljeskom Lionela Messija, ali nije oduševila, baš kao ni Rakitić, koji je zaradio i pokoju kritiku. No većini navijača Barce u anketi katalonskog Mundo Deportiva ipak njegov odlazak nije prioritet.

Bivši igrač Barce otkrio zapanjujuće stvari iz svlačionice: ''Možda zvuči šokantno, ali događalo se''

Na pitanje čiji odlazak žele više, Rakitića ili Artura Vidala, rezultati su sljedeći: odlazak Rakitića želi 19 % posto čitatelja, dakle tek svaki peti. Za Vidalov odlazak glasalo je čak 45 % čitatelja, što znači gotovo polovica onih koji su glasali.

Da ne ode ni jedan ni drugi glasalo je 22 % čitatelja, a da odu obojica želi njih 13 % njih. Kad zbrojimo one koji su za odlazak Rakitića i obojice, čini se da je među navijačima trećina onih koji žele da Hrvat napusti klub.

Iako je javno u Sevilli rekao kako je on Seviljanac, čini se da je još rano za povratak u grad u kojem se prvotno skrasio u Španjolskoj i gdje se oženio. No pitanje je koliko je realno da ostane u Barci.

Bogdanović poludio zbog poteza LeBrona, suci samo gledali: ''Jedna od najgorih stvari koje sam napravio u karijeri''