Nogomet
Nogomet

Bivšeg nizozemskog reprezentativca koji je optužen za pokušaj ubojstva sad vežu uz slučaj šverca 400 kilograma kokaina

Prije tri godine igrač Spartaka Quincy Promes ubo je vlastitog bratića u nogu na obiteljskoj zabavi, a sad ga vežu uz slučaj šverca 400 kilograma kokaina. Navodno je glavnom osumnjičenom isplatio 250 tisuća eura za dug.

Memphis Depay i Qunicy Promes (Foto:Afp)

Nizozemsko javno tužilaštvo povezalo je bivšeg nizozemskog reprezentativca, a sad igrača moskovskog Spartaka Quincija Promesa za slučaj šverca 400 kilograma kokaina. Promes je optužen i za pokušaj ubojstva iz nehaja vlastitog bratića, kojeg je ubo u nogu nožem na tulumu prije tri godine.

Nizozemskom reprezentativcu prijeti zatvorska kazna: Rođaku nanio teške ozljede nožem

Promes, koji nije putovao na pripreme s klubom u UAE, jer ga je strah izručenja nizozemskom pravosuđu i priprema se individualno u Rusiji, tone sve dublje u probleme. Bivši igrač nizozemske reprezentacije, Ajaxa i Seville između ostalog, poslije optužbi za pokušaj ubojstva vlastitog bratića navodno je isplatio 250 tisuća eura kao dug dileru Pietu W., koji je uhićen u pokušaju šverca 400 kilograma kokaina.

Optuženi negira kontakte s Promesom

Optuženi je porekao kontakte s Promesom, ali tužilaštvo je pronašlo njegov broj u telefonu, a tužitelj je na saslušanju pri sudu u Roterdamu izjavio kako je optuženik lagao na upit o vezi sa slavnim nogometašem.

Uhićena nizozemska nogometna zvijezda: Rođaka je ubo nožem?

Njemu je ovo već duga sudska tužba, naime pod optužbom je za ubojstvo iz nehaja u slučaju iz 2020. godine. Navodno je pokušao ubiti vlastitog bratića na obiteljskoj zabavi u prosincu i navodno je zbog toga pobjegao u Rusiju te ga je zato Ajax navodno pustio bez većih teškoća u Rusiju.

Pod ugovorom sa Spartakom

Dileru optuženom u slučaju koji se veže s Promesom prijete optužbe i za dva ubojstva, a njegov odvjetnik Ruud van Boom smatra kako su navodne veze s nogometašem samo loš pokušaj tužiteljstva:

VIDEO Barcelonin as nije zaboravio otkud potječe: Vratio se u Afriku i priredio show

"Činjenica da je Promes isplatio taj iznos mom klijentu su samo glasine stvorene na temelju informacija koje su dobili od policije“, rekao je.

Promes je trenutačno pod ugovorom s moskovskim Spartakom, a njegovo odbijanje odlaska na put s ostatkom momčadi mnogi su protumačili kao bijeg od problema s nizozemskim pravosuđem.