Nogomet
Nogomet

Trenutačan poredak ukrajinskog prvenstva uzet će kao konačan, ali Šahtar neće biti prvak

Poredak će iskoristiti kako bi odredili putnike u Europu, ali neće biti prvaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ukrajinski mediji objavili su kako će trenutačni poredak ukrajinske Premier lige biti proglašen konačnim, odlučili su to poslije sastanka Saveza i vodstva lige, a jednoglasno su ju podržali svi klubovi.

Dosad je odigrano 18 kola u tekućoj sezoni, ali u veljači su zaustavljene sve aktivnosti s početkom ruske agresije na tu zemlju. U tom trenutku Šahtar je imao dva boda prednosti na vrhu prvenstvene ljestvice ispred kijevskog Dinama pa će ta dva kluba predstavljati Ukrajinu u novoj sezoni Lige prvaka.

Hajduk – Šahtar na Poljudu, prihod od ulaznica ide za pomoć djeci iz Ukrajine koja su ostala bez roditelja

Poredak na ljestvici će uzeti kao konačan kako bi se odredili europski predstavnici u sljedećoj sezoni, ali to ne znači da će Šahtar biti proglašen prvakom jer se naslov u sezoni 2021/22. neće brojati u ukupnom zbroju naslova.

Jovićević i njegovi u Europsku ligu

Igor Jovićević i njegov Dnipro-1 će u Europsku ligu, a u Konferencijskoj ligi zemlju će predstavljati Zorya i Vorskla. Također, neće biti ni relegiranja klubova u niže lige, a hoće li se liga širiti ili smanjivati ovisit će o tome hoće li se pojedini klubovi povući iz natjecanja, što će biti poznato u svibnju.

Ukrajinski velikani dočekani u Hrvatskoj raširenih ruku: Dinamo protiv kijevskog imenjaka, Hajduk protiv Šahtara

Ovosezonski Kup Ukrajine će biti prekinut konačno i neće imati pobjednika za ovu sezonu.

Ukrajinski nogometni klubovi, Šahtar i kijevski Dinamo, trenutačno su na humanitarnim turnejama i odigravanjem prijateljskih utakmica prikupljaju sredstva. Sljedećih dana tako će posjetiti Hrvatsku, u četvrtak će igrati dva Dinama na Maksimiru, a u nedjelju će na Poljudu zaigrati Šahtar i Hajduk.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore