Nogomet
Nogomet

Popis hrvatske reprezentacije za Ligu nacija: Stižu nova imena, ali što je s Lukom Modrićem?

Hrvatska nogometna reprezentacija opet je u akciji.

Luka Modrić (Foto:Afp)

Nakon neuspješnog Eura i završetka turnira u grupi, hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novu akciju. Ove se jeseni igra Liga nacija, u kojoj će se Vatreni opet boriti za nastup na samoj završnici.

Hrvatska u četvrtak 5. rujna gostuje na teškom gostovanju kod Portugala, dok četiri dana kasnije, te nedjelje u Osijeku dočekuje Poljsku. U grupi je još i Škotska, a dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale ovog natjecanja koje je na rasporedu u ožujku sljedeće godine.

Utakmice Vatrenih možete opet gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

Izbornik Zlatko Dalić danas će objaviti popis za reprezentativnu akciju u rujnu. Na njemu neće biti jednog od stupova najuspješnije generacije u povijesti, Marcela Brozovića, koji se prije nekoliko dana pismom oprostio od Vatrenih.

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Neće biti ni Domagoja Vide, koji se također oprostio, no možda neće biti ni Luke Modrića. To ne znači da se i kapetan oprostio, no moguće je da zbog odmora i dogovora s izbornik dobije poštedu. Neće biti ni Josipa Juranovića, koji je doživio težu ozljedu.

Vidjet ćemo hoće li biti nekih novih imena, naročito na deficitarnim mjestima poput zadnjeg veznog i desnog bočnog. Mladi Dinamov veznjak Petar Sučić mogao bi dobiti priliku popuniti Brozovićevo mjesto, dok bi Hajdukov Niko Sigur možda mogao upasti kao zamjena za Juranovića.

Očekujemo Dalićev popis tijekom dana, a reprezentacije se okuplja 2. rujna.

Kako je Kovačić osramotio najskuplji vezni red u povijesti i riješio veliku Pepovu glavobolju

Real kiksao već na startu sezone, nije pomogao ni Modrić

Modrić dobio lijepu vijest zbog koje možda ne mora žuriti s oproštajem od Hrvatske