Nogomet
Nogomet

Ponosni Matjaž Kek: "Ne pobjeđuje se Milan svaki dan"

Hrvatski prvak Rijeka zaključio je svoj nastup u Europi velikim skalpom protiv posrnulog talijanskog diva Milana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke okončali su svoj nastup u skupini D Europa lige na trećem mjestu, nakon što su slavili protiv Milana s 2:0, a AEK u Beču uzeo bod Austriji. Jedan od najboljih u momčadi Rijeke, pogotovo u fazi obrane, bio je Josip Elez, koji je zaustavio mlade napadače Silvu i Cutronea.

"Odigrali smo jednu odličnu utakmicu. Sve ono što smo se dogovorili smo uspjeli ostvariti. Ostaje žal zbog onih 2:2 protiv AEK-a", rekao je Elez za HRT nakon velike pobjede.

"Bili smo zgusnuti u sredini i na svim ostalim dijelovima terena. Koncentracija nije pala ni u jednom trenutku i zato smo odigrali tako kako smo odigrali".

Pobjedi se ne gleda "u zube", iako je Milan nastupio u rezervnom sastavu"

"Milan je ime, ali znali smo da neće biti lako. Jednostavno se nismo bojali", kaže Elez, te priznaje da ostaje žal za prosipanim bodovima iz utakmica protiv AEK-a i one prve u Milanu.

"Naravno da nam je žao, ali drago nam je da smo nastup u Europi završili u pobjedničkom ritmu".

Trener Rijeke Matjaž Kek bio je jako ponosan na svoju momčad i rezultat koji je ostvarila.

"Ne pobjeđuje se Milan svaki dan! Zasluženo smo pobijedili. Ovo je pobjeda znanja, te velikog htjenja i discipline. Čestitke mojim igračima na pobjedi na još jednoj predivnoj atmosferi na Rujevici", kaže Kek te otkriva da su igrali i za predsjednika Damira Miškovića, koji je ovih dana na udaru javnosti zbog događanja u HNS-u.

"Želio sam usmjeriti razmišljanje svih nas na teren. Rijeku smo doveli preko rezultata do ove situacije. Svima je stalo zbog predsjednika za kojeg smo danas slavili. Ovo znači da možemo jedino zajedno dalje", rekao je Kek te se okrenuo HNL-u.

"Moramo gledati od utakmice do utakmice. Čestitam Tomi Ivkoviću treneru Slaven Belupa. Znat će on zašto. Ulazimo u taj susret s puno problema zbog kartona i ozljeda. Napravit ćemo sve da odigramo dobro i pobijedimo", kaže slovenski stručnjak te stavlja konačnu ocjenu na Rijekinu europsku sezonu.

"Još sam jučer rekao da je rasprodana Rujevica dokaz da je Rijeka igrala dobro. Ponijelo nas je malo jer smo sve utakmice htjeli riješiti nadigravajući se, ali nam se nedostajalo koncentracije u samoj završnici. Bila je ovo europska sezona koja pokazuje da Rijeka može igrati u Europi. Nama su problemi bili iz utakmice u utakmicu, no Europa je sada iza nas. Došli smo do prestižne pobjede, ali već razmišljamo o HNL-u".

Rijeka u nedjelju na Rujevici dočekuje Slaven Belupo u sklopu 19. kola domaćeg prvenstva.