Nogomet
Nogomet

Čačićev Dinamo bio je drukčiji: ''Nije mi se svidjelo kad sam vidio Ademija u prvih 11''

Dinamo je izgubio od Hajduka u šestom kolu SuperSport HNL-a.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu svoje viđenje derbija Dinama i Hajduka dao je Ivan Ljubić. Ponudio je svoje viđenje derbija iz dinamovskog kuta.

"Nije me iznenadilo jer je sve bilo preidilično, ružičasto. Hajduk, bez obzira na sve probleme i turbulencije u klubu, ipak može sastaviti respektabilan sastav. Kontekst u kojem se igrala ta utakmica išao je na ruku Gennaru Gattusu i njegovoj doktrini. Uspjeli su neutralizirati Dinamo, odlična im je bila obrambena postavka, logično su bili posloženi", rekao je Ljubić i nastavio:

"U početku mi se nije svidjelo kad sam vidio Ademija u prvih 11. Opet se potvrdilo ono što znamo otprije, da je Mišić jako važan za Dinamo. Ljetni mercato Dinama bio je dobar, ali neke neuralgične točke u toj momčadi i dalje postoje. Primjerice, lijevi bek i alternativa Mišiću na zadnjem veznom."

Za kraj je istaknuo:

"Preoprezan mi je bio Dinamo i sad već postoji uzorak utakmica u HNL-u gdje Dinamo kreće malo rezerviranije u te susrete i gdje se ne ostvaruju oni mokri sni navijača Dinama da se krene uraganski i da se pregazi protivnika kao što je onomad bio slučaj s Antom Čačićem. Uzorak je sad popriličan, takva je bila i ova, a u takvim okolnostima što utakmica više odmiče, to Hajduku rastu šanse, pa nije Hajduk Slaven Belupo. Uhvatio je Hajduk Dinamo na trik na koji ih je mogao uhvatiti i zasluženo su došli do pobjede."

Cijela epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu