Nogomet
Nogomet

Po uzoru na Superbowl: Finale Copa Americe donosi presedan koji će uništiti nogomet kakvim ga poznajemo

Na poluvremenu finala Copa Americe nastupiti će kolumbijska pjevačica Shakira

Shakira (Foto:Afp)

Finale južnoameričkog prvenstva odigrati će se na Hard Rock stadionu u Miamiju. Argentina će se suočiti s Kolumbijom, međutim kako to inače biva s Amerikancima i sportom, nogomet je pao u drugi plan.

Potencijalno posljednja utakmica u dresu Argentine za najvećeg igrača svih vremena, Lionela Messija poslužiti će kao presedan za potpunu promjenu nogometa u idućim godinama.

Povijesne promjene koje nitko nije tražio

ESPN donosi vijest kako će na poluvremenu utakmice, po uzoru na Superbowl, nastupiti kolumbijska pjevačica Shakira. Nastupi na otvaranjima natjecanja i velikih utakmica postali su norma zadnjih godina, ali ovo je drugačije.

Nastup na poluvremenu predstavlja neviđeni teritorij za nogomet kao sport, ali nastup sam za sebe nije toliki problem dok se ne uzme u obzir da će Shakirin "koncert" trajati 25 minuta.

To se kosi s pravilima nogometa koja izričito glase: "Igrači imaju pravo na odmor između poluvremena, koje ne može trajati duže od 15 minuta".

Što to znači za finale, ali i za budućnost nogometa?

Produžena pauza na poluvremenu stavlja veliki upitnik na sportski integritet cijelog natjecanja Copa Americe do sada. 

Igrači koji, u slučaju Kolumbije igraju jednu od najbitnijih utakmica svojih karijera, biti će subjekti neviđenih promjena koje će zasigurno imati utjecaj na kvalitetu igre u drugom poluvremenu.

Nogomet, koji je ostao jedan od rijetkih sportova današnjice koji nije konstantno bombardiran reklamama i nebitnim distrakcijama, dobiti će presedan koji će otvorit vrata za daljnju "amerikanizaciju" sporta.

Sin sportskog direktora Osijeka došao u Slavoniju i potpisao za bivšeg prvoligaša

Škotski mediji uoči velikog finala Eura: "Spasite nas od engleske pobjede, jer ćemo stalno slušati o tome"

Najtalentiraniji srpski stoper na pragu jednog od najvećih europskih klubova

VIDEO Igrao je za Juve, PSG i Everton, a sad se propisno osramotio na predstavljanju u novom klubu

Cup tree provided by Sofascore