Nogomet
Nogomet

Piquea dočekali zvižduci i uvrede, trening prekinut: ''Gade, odlazi iz reprezentacije''

Navijači španjolske reprezentacije uzeli su na zub velikog zagovornika katalonske neovisnosti Gerarda Piquea.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Španjolska prolazi kroz vrlo burno razdoblje zbog katalonskog referenduma o neovisnosti, a napeta politička situacija nije zaobišla ni nogomet. Barcelona je utakmicu protiv Las Palmasa odigrala pred praznim tribinama i izazvala brojne polemike, a dan nakon utakmice su nakon hitnog sastanka objavili da stupaju u štrajk.

U središtu turbulentnih događaja nalazi se Gerard Pique, uz Pepa Guardiolu najglasniji nogometni zagovornik katalonske neovisnosti. On se nakon utakmice s Las Palmasom zaputio na okupljanje reprezentacije gdje su mu navijači pripremili vatreni doček.

Piquea su na treningu dočekali glasni zvižduci i uvrede. Policija se pojavila u velikom broju; Civilna garda je navijačima oduzela uvredljive transparente, ali nisu mogli zaustaviti uvrede.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

''Pique, gade, odlazi iz reprezentacije'' i ''Pique, Španjolska je tvoja nacija'', bili su neki od povika upućenih stoperu Barcelone. Izbornik Julen Lopetegui prekinuo je trening nakon samo 23 minute.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Mnogi smatraju da bi Piquea trebalo udaljiti iz reprezentacije.

"Ako to u reprezentaciji zatraže od mene, ja ću se bez ikakvih problema maknuti“, rekao je Pique nakon utakmice s Las Palmasom. Mnogi u Španjolskoj, posebice oni koji su unitaristički nastrojeni, nazivaju ga licemjerom, jer u isto vrijeme pledira za katalonsku neovisnost i uredno nastupa za La Roju.

"Igranje za španjolsku reprezentaciju nema veze s patriotizmom. Kad igram, uvijek dajem sve od sebe. Nitko nema ni veća ni manja prava na reprezentaciju“, odgovara Pique.

Scene s treninga reprezentacije mogle bi se ponoviti i na većoj pozornici, a pogotovo u Madridu gdje za dva tjedna Barca igra derbi kola s Atleticom.

"Ne znam kakve će biti reakcije na gostujućim terenima. To ovisi o ljudima koji nas simpatiziraju ili ne vole. Mislim da su mnogi u Španjolskoj protiv ovog što se događa u Kataloniji“, rekao je Pique.