Nogomet
Nogomet

Zvijezda Bundeslige objasnila kako propadaju talenti u Realu: Klinci nose torbice od 500 eura

Austrijski reprezentativac Philipp Lienhart progovorio je o svojem iskustvu u Real Madridu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Stoper Freiburga Philipp Lienhart četiri je godine proveo u Real Madridu, odnosno u njegovoj juniorskoj pa drugoj momčadi Castilli, a odigrao je i jednu utakmicu u seniorskom sastavu Kraljevskoga kluba. U Real je stigao 2014. iz bečkog Rapida i važio je kao veliki talent. Uglavnom, dobro je upoznao slavni španjolski klub.

U intervjuu koji je objavio Transfermarkt ispričao je neka svoja iskustva iz Madrida, a razgovor su prenijeli i brojni španjolski mediji.

Posebice ih je zaintrigirala jedna rečenica.

"Iznenadio sam se kad sam vidio igrače U-17 momčadi Reala kako hodaju uokolo s neseserima od 500 eura. Mislim da nije dobro kada mladi igrači zarađuju toliko novca jer lako mogu skrenuti pažnju s onog što je doista važno u njihovoj karijeri. Na taj način mnogi talenti propadnu", kazao je 25-godišnji Austrijanac, koji očito nije dopustio da mu glava odluta u madridskom luksuzu.

Solskjaer napustio brod koji tone: Svlačionicu zgrozio njegov potez poslije poraza od Cityja

Iz Reala je prešao u Freiburg i dosad je upisao više od 80 nastupa za taj njemački klub. Freiburg je hit-momčad Bundeslige, a Lienhart igra vrlo dobro i pokazuje da je jedan od boljih braniča elitne njemačke lige.

Upisao je 11 nastupa ove sezone i postigao je dva ligaška gola. Na Transfermarktu je procijenjen na 14 milijuna eura, a Freiburg bi mogao dobiti i znatno više kada bi odlučio prodati ga.

Austrijanac je u Madridu bio pod trenerskom palicom nekolicine trenera, a među ostalim, i Zinedinea Zidanea. Na pitanje da usporedi slavnog Francuza i sadašnjeg trenera Christiana Streichta, kratko je odgovorio:

"Teško je to uspoređivati, nisam baš za to. Svaki trener je drukčiji. Ako bih morao nešto reći, Streicht je emotivniji, a Zidane smireniji. Zajedničko im je da obojica poboljšavaju svoje igrače."

Budućem Vatrenom nisu vjerovali da je radio na baušteli, objavio je dokaz

Također je povukao paralelu između Reala i Freiburga.

"Freiburg je više obiteljski klub i to ga čini posebnim. U Realu je sve drukčije", objasnio je.

A što se tiče mogućnosti da se jednog dana vrati u Real, skromno je prokomentirao:

"To je jako velik korak. Morao bih više napredovati da bi to bilo moguće. Bilo bi lijepo vratiti se. Bilo je sjajno iskustvo provesti nekoliko godina u Realu i ne bih odbio novi poziv."