Nogomet
Nogomet

Mladi hrvatski napadač hit je češkog prvenstva: Vodeći strijelac prvenstva i osvajač naslova sa Slavijom

Mladi hrvatski napadač Petar Musa vodeći je strijelac češkog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski napadač Petar Musa (22) ove je nedjelje postao prvi topnik češke prve lige, nakon što je postigao dva pogotka u slavlju svoje Slavije Prag protiv Jabloneca rezultatom 4:0.

Musa je zabio prvi i treći pogodak za svoju momčad, kojima je izbio na vrh ljestvice strijelaca s 13 postignutih pogodaka ove sezone. Imaju je priliku zabiti i s bijele točke u 90. minuti utakmice, no njegov udarac nije bio dovoljno precizan. 

Liverpool ispred nosa Cityju krade stopera vrijednog 100 milijuna eura, Lovren odlazi u tom transfer-paketu?

Do kraja češkog prvenstva, koje je pobjedom osvojila Slavia Prag, preostala su još dva kola u kojima će Musa loviti naslov najboljeg strijelca lige. U posljednja dva kola Slavia gostuje kod Libereca i dočekuje gradskog rivala Spartu.

U prosjeku igra tek nešto više od 50 minuta po utakmici, a pogodak zabija svakih 120 minuta. 

Musa je bivši nogometaš zaprešićkog Intera koji svoju pravu priliku u Hrvatskoj nije dočekao. Upisao je svega 10 nastupa u drugoj HNL te šest u prvoj kao golobradi mladić.

Pljušte pohvale na Rebićev račun: Jedino je Cristiano Ronaldo bolji od njega u 2020., ali samo zbog jednog razloga

On je prije tri godine otišao iz Intera i potpisao za Slaviju Prag, koja ga je potom posuđivala Viktoriji Žižkov u nekoliko navrata te Slovanu Liberec. Od siječnja ove godine ponovno je u Slaviji, koju je svojim golovima (šest) odveo do naslova prvaka Češke.

Otkako je završila stanka zbog koronavirusa, Musa je postigao četiri pogotka, s tim da do posljednjih nekoliko utakmica nije bio standardni član prve momčadi.

Za mladu reprezentaciju Hrvatske (U21) upisao je dva nastupa, no bez pogotka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore