Nogomet
Nogomet

Hrvat o kojem svi pričaju: Igra sezonu iz snova, želi ga velikan, a nikad nije zaigrao za Vatrene

Petar Musa je ove sezone upisao 11 golova u dresu portugalske Boaviste.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Petar Musa nastavlja tresti mreže u Portugalu. Ovog je vikenda stigao do 11. pogotka u prvenstvu i tako Boavistu odveo do nove pobjede.

Iako je zbog burne proslave pogotka zaradio crveni karton, 24-godišnji Zagrepčanin ponovno je oduševio Portugalce, a navodno i Benficu koja ga silno želi dovesti u svoje redove naredne sezone.

Na radaru Benfice

No nešto će se pitati i Slaviju Prag, njegov matični klub koji ga je ovog ljeta poslao na posudbu u Boavistu za milijun eura, a pritom je dogovorena i mogućnost trajnog otkupa ugovora za 3,5 milijuna eura.

Uzevši u obzir skromne financijske mogućnosti portugalske momčadi koja već sada ne uspijeva isplatiti Slaviju i hrvatskog napadača, teško je vjerovati da će Musa i naredne sezone nositi dres Boaviste.

Apetiti su svima porasli, a naročito češkom klubu koji bi volio bogato unovčiti hrvatskog napadača. Iako su ljetos pristali na odštetu od ukupno 4,5 milijuna eura, godinu dana kasnije sigurno će tražiti puno veći iznos, i to s razlogom

Nikad nije igrao za Dinamo ili Hajduk

Budući da nikad nije nastupio u dresu Vatrenih ili dresu velike četvorke hrvatskog nogometa, radi se o nogometašu koji nije toliko poznat široj nogometnoj javnosti.

Karijeru je započeo u redovima Hrvatskog Dragovoljca, nosio je dres Zagreba i zaprešićkog Intera, a onda je u ljeto 2017. stigao poziv praške Slavije koja ga je slala na posudbe u Viktoriju i Slovan Liberec.

Nakon epizode u drugom rangu češkog nogometa gdje je za Viktoriju ukupno upisao 37 nastupa i 12 pogodak, Slavija je odlučila da je vrijeme za višu stepenicu i dokazivanje u prvoj ligi.

Ima li Dalić novog napadača?

Za Slovan je nastupio 31 put i upisao osam golova i tri asistencije, a dobrim igrama napokon je zaslužio povjerenje i priliku u prvoj momčadi Slavije. Igrao je tako i kvalifikacije za Ligu prvaka, i grupnu fazu Europske lige, ali najubojitiji je bio u češkom nogometnom prvenstvu.

Zabio je sedam golova u 24 nastupa, a onda je dobio priliku u njemačkoj Bundesligi gdje je nastupao za Union Berlin. Jedini pogodak je zabio Stuttgartu, a dvije asistencije je upisao u dvoboju protiv Werder Bremena

Kaos u Gradskom vrtu: Bjelica si pucao u noge ili diže sidro? Osijek protiv Dinama igra za sebe, ali i za Hajduk

Ondje se zadržao tek jednu polusezonu, a onda je ovog ljeta preselio u Portugal gdje je u potpunosti eksplodirao. S 11 golova i tri asistencije u 27 nastupa, Musa je 11. strijelac portugalske nogometne lige.

Inače, u karijeri nikada nije nastupio za A vrstu hrvatske nogometne reprezentacije. Igrao je za mlade reprezentacije. Za U-21 vrstu ima 11 nastupa i četiri gola, ali nastavi li ovako mogao bi vrlo lako doći na radar izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića....

Tablica Liga Portugal

Standings provided by SofaScore LiveScore