Nogomet
Nogomet

Sjajne vijesti za Stanišića: Konkurent na njegovoj poziciji odlučio napustiti Bayern

Benjamin Pavard izjasnio se kako želi napustiti Bayern ovog ljeta.

Benjamin Pavard (Foto:Afp)

Pavard je već prije stvarao probleme Bayernu jer je odbijao produžiti ugovor, a sada je obznanio kako ovoga ljeta želi pronaći novi klub. Ugovor ga veže za Bayern još sljedeće sezone, a klub je primoran prodati ga ukoliko ne želi da ih igrač iduće godine napusti besplatno.

Kao nova, najizglednija, destinacija Pavarda spominje se Barcelona koja je u potrazi za desnim bekom.

Sudac opsovao majku igraču koji joj je donirao 70 posto svoje jetre: "Sve bih oprostio, ali ovo..."

Francuz je 2019. godine potpisao za Bayern nakon jako dobrih igara prikazanih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Njegov transfer srušio je rekord Bundeslige i iznosio je 35 milijuna eura, a nakon njega ljestvicu je još više pomakao Lucas Hernandez koji je u Bayern stigao za 75 milijuna eura.

Odlaskom Pavarda priliku bi mogao dobiti naš Josip Stanišić koji mu je ove sezone bio pričuva. Na poziciji desnog beka konkurirati će mu Marokanac Mazraoui kao nešto ofanzivnija varijanta.

Propada veliki Dinamov posao: Vipotnik na meti velikana

Tuchelova pozicija u klubu i dalje nije u potpunosti razriješena. Za sada su klub napustiti samo Salihamidžić i Khan, dok je Njemački strateg i dalje na funkciji.

Ukoliko ne dođe do nove promjene na klupi Tuchelu će sljedeća sezona biti prva u kojoj će samostalno krenuti na pripreme s momčadi. Poznavajući postulate igre koje je imao u Chelseaju, Nijemac bi mogao prijeći na igru sa tri stopera u zadnjoj liniji.

U takvim postavkama igre Stanišiću bi se pružila još veća šansa na poziciji desnog stoper, gdje praktički odlaskom Pavarda, ne bi imao konkurenciju. Da obrambenu rolu može jako dobro odigrati pokazao je u utakmici Lige prvaka ove sezone protiv PSG-a kada je zaustavio Mbappea.