Nogomet
Nogomet

PAOK treći put gostuje u Zagrebu: Još pamte "zaleđeni Maksimir", a hrvatske vratare obožavaju

Sutra od 21 sat igra se prva utakmica Dinamo - PAOK u osmini finala Konferencijske lige.

PAOK na Maksimiru protiv Dinama 2010. godine (Foto:Damir Krajac/Cropix)

PAOK je otputovao u Zagreb na susret osmine finale Konferencijske lige protiv Dinama. Na Maksimiru neće trenirati, no zato će večeras na zagrebačkom stadionu odraditi medijske obaveze prema UEFA-i.

Ovo je treći put da grčka momčad gostuje u Zagrebu, prvi je put to bilo davne 2010. godine kad su na "zaleđenom Maksimiru" slavili minimalnim rezultatom 0:1 za plasman u nokaut fazu Europske lige kao drugoplasirana momčad skupine.

Rumunj na klupi PAOK-a dolazi po osvetu: Zbog Dinama dobio je otkaz prije 10 godina

Jedini pogodak na susretu zabio je Salpingidis, a Modri su tako propustili šansu da nakon 40 godina prezime u Europi. Srećom, to su uspjeli osam godina kasnije.

Drugi put je PAOK gostovao u Zagrebu u ljeto 2015. godine, tada su igrali drugo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Sve je bilo poznato već nakon prvog susreta, grčka momčad koju je tada vodio Igor Tudor je slavila s visokih 6:0, no u drugom susretu Lokosi su uspjeli slaviti s 2:1 i tako ublažiti gorak okus poraza.

Devetorica Hrvata igrala za PAOK

Zanimljivo, kroz povijest u PAOK-u su igrala devetorica Hrvata, a od toga su bila čak četvorica vratara, piše Gazzetta.

Danas njihova vrata čuva sjajni Dominik Kotarski, koji je dobio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju za međunarodni turnir u Abu Dhabiju, a evo tko su bili njegovi prethodnici - prvi je "probio led" Tonći Gabrić, nakon njega je stigao Ante Ković, koji je nosio dres Australije, ali ima hrvatsko porijeklo, pa Dario Krešić.

PAOK-ov dres još su nosili Goran Milanko, Marin Leovac, Gordon Schildenfeld Petar Mišić, Antonio Mirko Čolak.