Nogomet
Nogomet

Ovo je trebao biti povijesni trenutak za hrvatski nogomet, ali gospoda se uči na našim klubovima

Hrvatski klupski nogomet dotaknuo je dno jučerašnjim epskim posrtajem.

Ivan Bilić i Nikola Kalinić (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

Nogometaši splitskog Hajduka još su se jednom oprostili od europskih natjecanja u ranoj fazi, već je u 3. pretkolu Konferencijske lige Ružomberok bio bolji s ukupnih 1:0 nakon dvije utakmice.

Ždrijeb za poželjeti, sve su se kockice slagale za uspješnu sezonu Bijelih i napokon iskorak u grupnu fazu nakon 14 godina, ali Slovaci su iskoristili svoju priliku i nanijeli težak poraz Hajduku i njegovim ambicijama.

Isto tako je i Osijek imao odličnu startnu poziciju i sramežljivo su gledali prema grupnoj fazi, ždrijeb fenomenalan, protivnici prolazni, ali lutanja na Pampasu su učinila svoje. Izgleda da se na hrvatskom klubovima uči. Tako na Poljudu stoluju Bilić i Kalinić, dok je u Osijeku trener bez seniorskog iskustva.

UFC prvak ima čudan stil i drži žestok tempo: ''Svaki udarac sjeda čvrsto''

Mađari su očito 'zavrnuli pipu' i ne misle izdvajati pozamašne svote, već suprotno, žele napraviti mini Benficu od Osijeka, zato je Boto ovdje. Kalinić i Bilić kao braća Trotter pretaču iz šupljeg u prazno i nadaju se čudu.

Teško je shvatiti neke poteze

Rasprodaja kadra u Osijeku je zaista neshvatljiva, da jedan takav mag poput Bota u ključnim trenucima sezone pušta Miereza, Duartea i Prekodravca, teško je shvatiti pozadinu priče. Da Kalinić ne dovodi nikoga i drži skroman kadar u ritmu četvrtak-nedjelja, također je teško pojmiti.

Teško je progutati i shvatiti što se događa u našim klubovima kada se otvara povijesna prilika da imamo dva, tri, pa možda i četiri kluba u grupnoj fazi Europe i napravimo iskorak koji će hrvatskom nogometu donijeti milijune eura. Tajming svega je loš i neshvatljiv, Rijeka ima priliku uhvatiti Konferencijsku ligu, ali i Mišković povlači čudnovate poteze i već duže vrijeme traži izlaz iz kluba.

A tek igra naših klubova, to je tema o kojoj bi se dalo razglabati satima. Držimo za sebe da smo daleko superiorniji jednim Armencima, Slovacima i inima, ali jedino mjerilo je teren i rezultat.

Kako će Hajduk pokriti proračun? Očekivala se Europa, a sve je izglednija prodaja igrača

Toplak skinuo rukavice: ''Hajduk je ispao od momčadi koja bi se borila za ostanak u HNL-u''

Više o