Nogomet
Nogomet

Niz sjajnog Leicestera ne staje: Visokom pobjedom postavili novi klupski rekord

Lisice su trenutačno najozbiljnija konkurencija lideru Premierlige, neporaženom Liverpoolu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U susretu 16. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester City je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 4:1 upisavši osmu uzastopnu pobjedu, što je novi klupski rekord.

Golove za goste zabili su Jamie Vardy (20, 75), Kelechi Iheanacho (41) i Jonathan Evans (49), dok je gol za domaćine zabio Jack Grealish (45+2).

Incident na Camp Nouu: Rakitić se umiješao i zaštitio Messija, hrvatski veznjak ispraćen ovacijama

Vardy je ove sezone zabio već 15 golova, pri čemu se upisao među strijelce na zadnjih osam susreta. Tim je postao tek drugi igrač u povijesti Premierlige koji je dva puta u karijeri zabio na osam susreta u nizu. To je još jedino uspjelo Ruudu van Nistelroyju.

Lisice su tako nastavile lov za liderom Liverpoolom koji ima osam bodova više, dok je Manchester City na trećem mjestu s 14 bodova manje od Redsa i šest bodova manje od Lisica.

U kasnijem susretu Brighton and Hove Albion i Wolverhampton Wanderers su odigrali 2:2, a sva četiri gola pala su u prvom poluvremenu.

Poveli su gosti u 28. minuti preko Dioga Jote, izjednačio je Neal Maupay šest minuta kasnije, a u 36. minuti domaćin je golom Davyja Proppera stigao do prednosti. Golijadu u prvom dijelu, kasnije se pokazalo i na utakmici, zaključio je Jota svojim drugim golom u 44. minuti.

Rezultati by SofaScore