Nogomet
Nogomet

Osijek odabrao novog trenera, otkrili kad je službeno predstavljanje

Vodstvo Osijeka odabralo je trenera koji će momčad povesti u novu sezonu.

Nogometaši Osijeka (Foto:Vlado Kos / Cropix)

Čim se Jose Boto ovog tjedna nakon odmora u Portugalu vratio u Osijek, krenuo je na posao. Zapravo, krenuo je na njega već i prije povratka u svoj ured, a kao što je sam i najavio, nisu ga omele ružne scene koje su se prije tjedan dana dogodile. 

Naravno, mislimo na sedam rupa od metaka u vjetrobranskom staklu njegovog automobila. On je na njih odgovorio time što se nije dao zastrašiti, no odsad će svakako imati dodatnu zaštitu dok se nalazi u gradu na Dravi.

Stiže li najavljeni Talijan?

No, da posao ide dalje potvrdila je obavijest koja je danas došla do medije, a to je kako je Boto odabrao novog trenera Osijeka.

Ime nije otkriveno, ali je otkriveno kad će biti predstavljen javnosti. To će se dogoditi 12. lipnja, od 11 sati, u službenom press salonu Opus Arene, gdje se očekuje osim novog trenera vidjeti i samog Bota.

Zasad se čini kako će to biti Talijan Federico Coppitelli, koji je prošle godine osvojio Primaveru, talijansku ligu mladih momčadi, s podosta velikim autsajderom Lecceom.

Time je potvrdio kako zna raditi s mladim igračima, što bi u Osijeku trebala postati glavna karakteristika, stvaranje mlade momčadi, uz dovoljnu dozu iskustva i kvalitete, odnosno u klubu će se tražiti proboj talenata iz škole nogometa, ali bez toga da u međuvremenu pati rezultat.

Hoće li ime trenera biti službeno objavljeno prije pressice ili će se prvi put pojaviti tek pred novinarima, trebali bismo uskoro saznati.