Nogomet
Nogomet

Osijek dogovorio kvartet pojačanja: Mierezov nasljednik, bivši kapetan Portugala te potrebito iskustvo

Nakon lošeg početka sezone, Osijek se aktivirao na tržištu i dogovorio čak četiri nova pojačanja za kraj prijelaznog roka.

Arnel Jakupović, Tiago Dantas, Hernani i Alessandro Tuia (Foto:Profimedia)

Sportski direktor i trener Osijeka, Jose Boto i Federico Coppitelli teško da su mogli zamisliti gori početak sezone od toga kako se prvih mjesec dana sezone odvilo za Osijek.

Jedine pobjede do kojih su Bijelo-plavi došli bile su protiv estonske Levadije u drugom pretkolu Konferencijske lige. Treće pretkolo donijelo je u konačnici poraz od azerbajdžanske Zire. Veliko razočaranje s obzirom na konkurenciju u ždrijebu.

Na domaćem frontu situacija nije ništa bolja za Osječane, zakucani su za zadnje mjesto HNL-a s jednim bodom. Igrali su protiv Dinama i Rijeke, ali su izgubili i na domaćem otvaranju od Šibenika.

Mnoge kritike pale su i na račun transfera, najbolji igrač i strijelac Ramon Mierez prodan je neposredno prije fatalnog okršaja sa Zirom. Duarte je također prodan u Mađarsku. Momčad se pokazala vrlo tankom na početku sezone, ali pojačanja stižu:

Mierezov nasljednik debitira već na Poljudu?

Napadač Maribora i novopečeni austrijski reprezentativac Arnel Jakupović prošao je liječničke preglede u Osijeku, nakon čega se vratio u Maribor kako bi odigrao posljednju utakmicu za svoj sadašnji klub.

Jakupović je na ugovoru s Mariborom imao samo godinu dana, stoga Maribor nije mogao dizati cijenu u nebesa, a njegov dolazak Botov budžet će olakšati za milijun eura

Jakupović stiže kao direktna zamjena za odbjeglog Miereza, a za Osijek bi mogao zaigrati već protiv Hajduka. Nakon čega će se pridružiti reprezentaciji Austrije za utakmice Lige nacija protiv Slovenije i Norveške.

Bivši kapetan U21 Portugala dolazi bez odštete

Boto je doveo još jedno pojačanje pred kraj prijelaznog roka. Dogovoren je dolazak Tiaga Dantasa, bivšeg kapetana U21 reprezentacije Portugala, iz Benfice.

Za razliku od prethodnih špekulacija, transfer nije u obliku posudbe, jer je Benfica ispunila kvotu igrača koje može poslati na posudbu. Dantas će postati punopravni član Osijeka uz dogovor o 50/50 podjeli budućih transfernih prihoda s Benficom.

Dantas je prethodne četiri sezone proveo na posudbama u Bayernu, Tondeli, PAOK-u i AZ Alkmaaru. a trener Barcelone, Hansi Flick, koji je inzistirao na njegovoj posudbi u periodu s Bayernom, imao je samo riječi hvale za mladog veznjaka.

Zanimljivo je kako je Dantas bio kapetan Benficine juniorske momčadi koja je 2020. eliminirala Dinamove omladince u kojima su bili Šutalo i Gvardiol. 23.godišnji Portugalac mogao bi, kao i Jakupović, debitirati već ovog vikenda na Poljudu s obzirom na ozljede Pušića i Jugovića.

Iskusna pojačanja u obrani i napadu

Posljednje formalnosti pred potpisom ugovora završila su još dvojica pridošlica na Opus Arenu. Portugalski krilni napadač Hernani, bivši igrač Porta, Olympiacosa i Levantea, prošao je liječnički pregled.

Talijanski branič Alessandro Tuia istu formalnost obaviti će u večernjim satima. Obojica su došli bez ugovora i potpisat će ugovore do kraja sezone.

Boto otvorio novi front: "Kad mu je prevoditelj preveo što su mu rekli, krenulo je frcati"

Dinamo u uzvratu potvrdio Ligu prvaka: Pjaca i autogol Qarabaga za plasman u ligašku fazu

U Zrinjskom uvjereni u prolaz iako su u teškoj situaciji: Upitna dva važna igrača

Bivši dečko joj pucao u oko, nož zabio u vrat pa je silovao: Sada će nastupiti u Parizu