Nogomet
Nogomet

Podigla se velika prašina, evo što se događa: Buka oko suđenja i kobne pogreške

Nova sudačka kontroverza u hrvatskom nogometu…

Mario Zebec (Foto:Ante Cizmic / CROPIX)

Je li HNS doista skinuo Marija Zebeca sa sudačke liste zbog pogreške na utakmici Slaven Belupa i Rijeke u prošlom kolu SuperSport HNL-a?

Poljud je od Hajduka ovo čekao sedam dugih godina

Pošli smo tragom te neslužbene informacije koja je prostrujala medijskim eterom i nogometnim kuloarima te je podigla puno prašine.

Došli smo do nekih neslužbenih saznanja; naši izvori tvrde da nikakva odluka u tom smjeru nije donesena te da se o tome uopće nije razgovaralo na mjerodavnim mjestima, a to su Izvršni odbor HNS-a i prije svih tijela sudačke organizacije.

Je li Zebec doista skinut sa sudačke liste do kraja sezone?

Upućeni informatori ističu da je moguće da je bilo prihvatnih kontakata između pojedinaca u IO-u i da su se potezale slične priče u nekim kružocima, ali da nije bilo službenog sastanka na kojem se uopće razgovaralo o skidanju s liste Marija Zebeca. Štoviše, naši izvori tvrde da to uopće nije bila tema mjerodavnih tijela.

Neurokirurg komentirao posljednje glasine o Schumacheru: "Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro"

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige te je donijela zaključke u svezi sporne situacije.

Pritisak na vrh sudačke organizacije i HNS-a 

"Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata", stoji, među ostalim, u zaključku Sudačke komisije.

Kako neslužbeno saznajemo, u vrhu sudačke organizacije smatraju da je to nastavak pokušaja pritisaka nekih ljudi iz sjene na kompletnu sudačku organizaciju, prije svih sudačkog šefa Bertranda Layeca, ali i na vrh HNS-a, na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.

Suci ogorčeni

Saznajemo da su u sudačkoj organizaciji ogorčeni pritiscima na suce te da im je sve teže suditi u takvim okolnostima.

Suci su očito svjesni da je Zebec teško pogriješio, no neslužbeno saznajemo kako se pitaju griješe li igrači i treneri te treba li ih zbog pogrešaka odstranjivati s terena i klupa do kraja sezone? Jesu li ultimativne kazne, kao što je skidanje sa sudačke liste za cijelu sezonu, primjerene za nesvjesne pogreške i što će se uopće time dobiti?

Vidjet ćemo što će sljedeći sati i dani donijeti, ali zasad nema nikakvih službenih objava.