Nogomet
Nogomet

Olić revoltiran nakon debija na klupi Vatrenih: "Ovo nisam u karijeri vidio, dobro da mi nisu igrači otišli"

Ivica Olić obratio se medijima nakon prve utakmice na klupi Hrvatske U21 reprezentacije.

Ivica Olić (Foto:Josip Bandic)

Nakon niz godina u stručnom stožeru Zlatka Dalića, Ivica Olić preuzeo je klupu Hrvatske U21 reprezentacije, a prvi izazov stigao je jučer protiv Farskih Otoka.

Mladi Vatreni slavili su 2:1, a u strijelce su se upisali Ljubičić i Ivanović, obojica s bijele točke. Gosti su zadnjih 20 minuta igrali s čovjekom manje, ali to ih nije spriječilo u tome da zabiju pogodak u zadnjem dahu utakmice.

"Napravio je nešto što nisam u karijeri vidio"

Nakon utakmice, Olić nije bio u najboljem raspoloženju, a medijima je izjavio:

"Farski otoci su se pokazali kao čvrsti i neugodni. Isti problem napravili su i Portugalcima, s tim da su oni nakon sat vremena utakmice, kad su postigli prvi pogodak, onda brzo zabili i drugi nakon kojeg su se Farani raspali."

“Iskreno, mislio sam da ćemo mi nakon našeg drugog pogotka mirno završiti ovu utakmicu. Na kraju smo morali strepiti, pa prvi kraj, pa je još onda četvrti sudac napravio nešto što nisam u karijeri vidio, s tim sam se susreo samo na televiziji, da ono još on sad produži. Dobro da nisu mi igrači već otišli. Ali evo, važna pobjeda, važna tri boda nakon tri poraza i 13 primljenih golova”, kazao je Olić.

"Imao sam jako puno stresova, sjetite se Italije..."

Bivši Vatreni naglasio je kako koncentracija treba biti bolja u završnicama:

"U posljednje vrijeme sam imao jako puno stresova. Sjetite se Albanije, Italije na Euru... Dobivali smo golove u posljednjim sekundama. Ovoga puta završetak je bio sretan. Drago mi je da smo upisali tri boda koja su nam bila neophodna. Isto tako smo detektirali jako puno problema."

"Za pet dana nas očekuje jedan sasvim drukčiji suparnik, Portugal je favorit naše grupe. Oni će nas kazniti ako ćemo dozvoljavati da prolaze kraj nas kao Farani koji su bili bolji od nas u svim duelima koji su bili 50:50."

"Čavlina je imao jako turbulentnu noć i dan"

Hrvatski izbornik posebno je istaknuo jednog igrača u dvoboju protiv Farana.

“Osobno moram zahvaliti danas i pohvaliti našeg kapetana Nikolu (Čavlinu), koji je nakon ovih problema u klubu i napisa u novinama imao jako turbulentnu noć i turbulentni dan. Sigurno svi znamo o čemu se radi, ali pokazao je da je jedan karakteran momak, da je pravi kapetan”

"Soldo je strašno iskontrolirao sredinu terena"

Olić je ostao zadovoljan partijom još jednog Osijekovog igrača, Marka Solde:

“Tu moram još pohvaliti igrače s klupe. Odradio je odlično Soldo, koji je strašno iskontrolirao sredinu terena, dobio beskonačan broj duela u zraku i stvarno kapa dolje. To je primjer kako se treba boriti za Hrvatsku”, zaključio je Olić.

Hrvatska u u utorak dočekuje Portugal.

Morski pas mu otkinuo ruku i nogu, a on sada došao do olimpijske medalje

FOTO Turski sudac promijenio tradiciju: Za zajedničku fotografiju pogurao pomoćnike u stranu zbog Luke i Cristiana

Najbizarnija ozljeda godine: Napadač engleskog trećeligaša propustio utakmicu zbog snažnog kihanja

Standings provided by Sofascore