Nogomet
Nogomet

VIDEO Olić dobio pojačanje iz Španjolske za važne utakmice: "Oduvijek sam govorio da želim igrati za Hrvatsku"

Uoči odlučujućih kvalifikacijskih utakmica za U21 Euro, izbornik Ivica Olić dotakao se želje za pobjedom u Grčkoj, Brune Durdova i novog U21 reprezentativca Matije Barzića.

Prije mjesec dana, u svom izborničkom debiju na klupi mladih Vatrenih, Ivica Olić upisao je polovičan učinak - pobjeda protiv Farskih Otoka, poraz od Portugala. I zato sada, protiv Andore i Grčke, želi svih 6 bodova.

"Dvije meč lopte, dvije utakmice koje su nam jako važne, prva Andora, s obzirom na iskustva protiv Farskih otoka, nikoga danas ne smiješ podcijeniti, mi ćemo se prvih par dana pripremati samo za tu utakmicu, i onda imamo tu meč loptu protiv grčke." izjavio je izbornik U21 reprezentacije.

Olić cilja samo pobjedu protiv Grčke

U slučaju pobjede nad Andorom, Olićevim izabranicima i bod protiv Grčke bio bi dovoljan za drugo mjesto u grupi i plasman na Euro.

"Mislim da to nije pametno i sigurno nećemo igrati na bod jer desilo se x slučajeva gdje si bio siguran gotovo do zadnje minute, dobiješ gol, i nisi napravio ništa.", izjavio je Olić.

Za ovu akciju otpali su Dinamov Luka Stojković i Osijekov Anton Matković. Olić je aktivirao braniča Istre Morisa Valinčića, a prvi put u mladoj reprezentaciji je i 20-godišnji Matia Barzić - igrač španjolskog Elchea.

Novo ime u reprezentaciji - Matia Barzić

Na svom dalmatinskom španjolskom, simpatični Matia priča nam o tome kako su se upoznali njegov otac koji je iz Splita, i majka koja dolazi iz Madrida:

"Oni su se upoznali u Londonu i ja kad sam bio mali sam uvijek govorio da hoću igrati za Hrvatsku. Moj tata je Hrvat i lud je za nogomet onda mi je prvi dres dao od Luke Modrića i tako da Luka Modrić mi je top."

Barzić je dijete Atlético Madrida, prošao je njegovu nogometnu školu i prije dvije godine igrao za momčad do 18 godina. Ovo mu je druga sezona za drugoligaša Elche.

Na pitanje kako se snalazi u španjolskom drugoligašu Elcheu, Barzić je odgovorio:

"Pa prelijepo, igram sad u drugoj ligi, sretan sam. Ja san uvijek igrao zadnjeg veznog, ali prije tri, četiri godine zadnji, mogu igrat lijevo, desno i u sredini, sve tri varijante."

Olić o Durdovu: "Nadam se da će jednog dana do vrha"

A hoćemo li, osim Barzića, uskoro u mladoj reprezentaciji vidjeti i još jednog debitanta - Hajdukovog Brunu Durdova, kojem je tek 16 i pol godina. Olić je priznao kako se njegov razvoj pomno prati u reprezentaciji:

"Sigurno da je interesantan i igrač pred kojim je budućnost, sad je već u U19 nastavi li ovako ne sumnjam da će uskoro biti i kod mene u U21 i nadam se jednog dana do samog vrha, a to je A reprezentacija."

Obje utakmice mlada reprezentacija odigrat će u Koprivnici, koja od ove sezone ima novi prvoligaški travnjak. Protiv Andore u petak i Grčke sljedeći utorak.

Kriza u redovima Dinamovog idućeg europskog protivnika: "Zašto smo sjena samih sebe?"

Vatrene u Maksimiru posjetio Lovren sa sinom: Evo što je ispalio simpatični Lovren Junior

FOTO Luka Modrić malo slobodnog vremena u Zagrebu iskoristio za sve popularniji sport