Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Olić nakon teške pobjede nad Andorom: "Ovakve utakmice su nam najteže, a protiv Grčke..."

Hrvatska U21 reprezentacija slavila je nad Andorom pogotcima u drugom dijelu, a izbornik Ivica Olić tvrdi da je takva situacija bila očekivana.

Ivica Olić (Foto:Zeljko Hajdinjak)

U devetom kolu skupine G kvalifikacija za Europsko U-21 prvenstvo Hrvatska je u Koprivnici pobijedila Andoru s 2:0, a u strijelce su se upisali Dion Drena Beljo i Veldin Hodža.

Nakon pobjede izbornik Ivica Olić dao je svoja mišljenja o teškoj pobjedi:

"Kao što smo i očekivali. Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško, Andora se branila s deset igrača. Uglavnom su se fokusirali na obranu i to im je držalo rezultat. Mi smo bili malo spori, dosta smo forsirali jednu stranu i nismo okretali strane kako bismo došli do više prostora i možda do više šansi", rekao je izbornik Ivica Olić pa nastavio:

"Ovakve utakmice su najteže..."

"Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo pokušati igrati brže i tražili smo centaršuteve jer smo imali Belju u šesnaestercu koji je svaku dugu loptu imao pod kontrolom. Obzirom na njegovu visinu i njihov deficit, bio je jako dominantan. Tako smo i dali prvi gol, nakon jednog centaršuta i druge lopte.

Utakmica se otvorila, imao je Šotiček još jednu šansu prije asistenciju za Hodžu. Idealan scenarij bi bio da smo utakmicu otvorili ranim golom, sigurno bi bilo lakše, ali najvažnija su ova tri boda koja su upisana na terenu obzirom da su svi u najavama unaprijed upisali tri boda.

Ovakve utakmice su najteže i najgore za igrače i nas, cilj nam je bio motivirati igrače obzirom na važnost utakmice".

"Protiv Grčke će biti drukčija utakmica..."

Već za tri dana, Olićevim izabranicima u Koprivnicu stiže U21 reprezentacija Grčke u ključnoj utakmici za kvalifikacije na Euro:

"Bit će to drugačija utakmica, imat ćemo više prostora. Oni će morati napraviti više u napadu, Andora nije imala nikakav cilj prema naprijed. To će biti druga utakmica, radi se o kvalitetnoj ekipi, morat ćemo biti brži, čvršći u duelu. Nadam se da ćemo se odmoriti i pripremiti."

Luka Modrić otvorio dušu za Dnevnik Nove TV: Evo što je rekao o kritikama zbog godina

Olićeve trupe teže od očekivanog svladale Andoru: Beljo ih otključao u 60. minuti

Škotski izbornik: "Divimo se Hrvatskoj! Mala zemlja, a ima svjetske igrače"

Standings provided by Sofascore