Nogomet
Nogomet

Njemački sudac na kojeg bijesne dinamovci često je na meti kritika: Evo što mu zamjeraju u Bundesligi

Harm Osmers nije se proslavio u svom debiju u Ligi prvaka na Maksimiru.

Harm Osmers (Foto:Luka Stanzl/Pixsell)

Nogometaši zagrebačkog Dinama osvojili su svoj prvi bod u novom formatu Lige prvaka, na Maksimiru su remizirali 2:2 s Monacom.

Ipak, ostaje gorak okus u ustima znajući da su sva tri boda bila jako, jako blizu. Modri su poveli preko Sučića, zatim je Baturina krasno pogodio za 2:0 i činilo se da će Modri s tri boda u džepu nastaviti svoje europsko putovanje, ali…

Nespretna Nevistićeva reakcija, čudnovata odluka suca Harma Osmersa pri Petkovićevu padu u kaznenom prostoru i loša Bernauerova reakcija skupo su koštali Modre.

Njemačkom sucu ovo je bio debi u grupnoj, odnosno ligaškoj fazi Lige prvaka, a nakon susreta nitko iz svlačionice Dinama nije bio zadovoljan predstavom suca iz Hannovera.

Tamošnji mediji prilično često pišu o Osmersu, a baš nedavno imao je dvije situacije igranja rukom zbog kojih se našao na tapeti trenera Wolfsburga i kapetana Freiburga.

Protekli mjesec sudio dva sumnjiva 11-erca

Hasenhüttl, trener Vukova, osjećao se oštećenim u porazu svoje momčadi od Frankfurta minulog mjeseca rujna. Austrijanac je nakon utakmice bio iznerviran zbog nekih Osmersovih odluka. Tim više što se prije početka sezone prvoligaši informiraju o tumačenju pravila posjetom suca.

''Ne trebaju nam takvi susreti i sastanci ubuduće ako se ta pravila ne koriste u praksi. Ne znam čemu služe sastanci'', zagrmio je nakon Osmersove sporne odluke.

Nešto slično dogodilo se i na susretu Bayerna i Freiburga, isto ne tako davno, samo prije mjesec dana Osmers je reagirao iz VAR sobe i dosudio, prema riječima kapetana Freiburga, nevjerojatan 11-erac za Bavarce.

''Nevjerojatan penal. Stvarno nevjerojatan jedanaesterac!'' grmio je Christian Günter.

''Prva stvar: lopta dolazi s 50 centimetara. Druga stvar: kada skačete, ruke vam se prirodno podižu. Ruke su mu iza tijela. Ako je to ruka, onda bih radije prestao s nogometom. Stvarno ne razumijem! Ovo je takva glupost!'' iznervirano je govorio nakon susreta.

Ne zaboravite ni na ovu važnu ljestvicu gdje Dinamo jako dobro stoji

Bjelica nakon Monaca povukao gospodski potez: Poslao je posebnu poruku Jakiroviću

FOTO Poznati Hrvat burno reagirao nakon remija u Maksimiru: "Sudac je šu*ak"